De Nationale SchildersVakprijs 2023

 

Winnaars Nationale SchildersVakprijs 2019

Het schilderwerk in en aan Kasteel De Haar in Haarzuilens heeft de overall juryprijs gewonnen bij de Nationale SchildersVakprijs 2019. Al drie generaties van Schildersbedrijf Hoogstraten Haarzuilens uit Vleuten tekenen voor dit kwaliteitsschilderwerk.

Overall juryprijs

Hun overgrootvader was bij de bouw van kasteel De Haar betrokken, hun opa schilderde decennia later – in opdracht – een groot deel van de buitengewoon fraaie decoratieschilderingen over met de witkwast. Nu zijn de broers Wim en Paul Hoogstraten met hun medewerkers van Schildersbedrijf Hoogstraten Haarzuilens uit Vleuten alweer jaren bezig om alles met bijzonder veel vakkennis en vaardigheden in zijn oude glorieuze staat terug te brengen.

Publieksprijs

Het publiek, dat de afgelopen maand via internet heeft kunnen stemmen, had een andere favoriet, al koos het ook voor een kasteel. Van Triest Schilders uit Vaassen kreeg de meeste stemmen voor het project Kasteel Staverden.

Klanttevredenheidspluim

De Klanttevredenheidspluim werd toegekend door onderzoeksbureau USP Marketing Consultancy aan de ‘meest tevreden klant’. Na onderzoek onder alle 35 voorgeselecteerde schilderprojecten van deze editie bleek de ‘Provincie Zeeland’ de meest tevreden opdrachtgever te zijn. Het betrof onderhoudsschilderwerk dat Gebroeders van Kessel (Speciale Technieken & Producten) uit Tilburg verrichtte vanaf hoogwerkers op werkschepen aan de Zeelandbrug.

Categoriewinnaars


Restauratie- en decoratieschilderwerk

Wolters & Ovink restauratie-decoratie uit Deventer voor het sublieme werk dat ze verrichtten aan een aantal stijlkamers en een kapel in het Aartsbisschoppelijk Paleis te Utrecht.

Nieuwbouw- en renovatieschilderwerk

Het nieuwbouwschilderwerk door Van der Plas Glas- en Schilderwerken uit Breezand aan ‘Het Polder Hofje’, een retro-buurtje van koopwoningen voor ouderen in Anna Paulowna.

Onderhoudsschilderwerk
 

In de categorie onderhoudsschilderwerk won Van Triest Schilders uit Vaassen voor groot onderhoud aan de buitengevels van Kasteel Staverden in de gelijknamige plaats.

Meer informatie

Op de website van SchildersVak.nl vindt u nog meer informatie over de uitreiking.

 

Video’s 9 genomineerde projecten 2019


Kasteel Staverden, Staverden

RUG-Campus Fryslân, Leeuwarden

Kasteel De Haar, Haarzuilens

Villa Terra Nova, Loenen aan de Vecht

Aarstbisschoppelijk Paleis, Utrecht

De Tinfabriek, Naarden

Het Polder Hofje, Anna Paulowna

Woonboerderij, Laren (GLD)

Woonboerderij, Westbeemster

Sponsoren vertellen


De Nationale SchildersVakprijs 2019 werd ondersteund door een negental sponsoren:


Sikkens Bouwverven, ANZA Verimex, Bartels Datastore, De Betere Schilder, Faber, Festool Nederland, Mercedes-Benz Vans Nederland, KIP GmbH en USP Marketing Consultancy.


In deze video leggen ze uit waarvoor zij staan en waarom zij deze vakprijs ondersteunen.

Eerdere winnaars over de SchildersVakprijs


“Dat de branche ons deze vakprijs toekent, is een stuk waardering voor het meedenken en onze betrokkenheid bij ieder project, van groot tot klein.”

Arjan Wever, Kuurman Groep

“Onvoorstelbaar wat voor impact deze prijs op ons bedrijf heeft. Een geweldige kroon op ons werk. We hebben het ervaren als één van de hoogtepunten in ons bedrijf, geweldig!”

Paul Hoogstraten, Schildersbedrijf Hoogstraten Haarzuilens BV

“Het winnen van de Nationale SchildersVakprijs bracht me meer dan ik ooit had kunnen dromen. Na 16 jaar als zelfstandig ondernemer een goede beslissing om mee te doen. Ja, alledaagse werkzaamheden blijken ineens bijzonder. Het maakt mijn onderneming recessie-proof!”

Fred Verbruggen, Decofred

“Publiciteit, offerteaanvragen en vooral bedrijfstrots voor alle medewerkers. Dit leverde het winnen van de Nationale SchildersVakprijs Publieksprijs ons op!”

Johan van Doorn, Schildersbedrijf Joh. Van Doorn

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid