De Nationale SchildersVakprijs 2023

RUG-Campus Fryslân, Leeuwarden

Genomineerd voor de SchildersVakprijs 2019

Projectbeschrijving

Inzender: Nutma Schilders, Metslawier
Categorie: Onderhoudschilderwerk

Rijksmonument, in 1880 als Beursgebouw ontworpen door de beroemde stadsarchitect Thomas Romein, is de afgelopen decennia gebruikt als centrale bibliotheek. Nu is het omgebouwd tot faculteitsgebouw voor Campus Fryslân, dat ruimte biedt aan zo’n 1.000 studenten en medewerkers. Het is het eerste all-electric onderwijsgebouw van Nederland. Nutma Schilders heeft, in opdracht van Bouwgroep Dijkstra Draisma, het stucwerk, behangen, beglazing en het schilderwerk (binnen en buiten) voor haar rekening genomen. Opdracht voor te schilderen onderdelen: ‘historische look’ in een nieuw jasje. De stukadoor heeft diverse wanden, plafonds en kolommen moeten herstellen om vervolgens te voorzien van muurverf.

Motivatie

Grote uitdaging was het tijdsbestek en afstemmen van de werkzaamheden op de bouwstroom. Het authentieke sierplafond op circa 8 meter hoogte voorzien van muurverf met de airless spuitapparatuur was ook geen sinecure. Ondanks de tijdsdruk en niet geheel vlekkeloze planning, is het project afgerond op een hoogwaardig afwerkingsniveau. In het begin van het project staat er niets; alles is afgebroken en dient van binnen compleet nieuw opgebouwd te worden. Als je het resultaat dan na een aantal maanden ziet, ben je achteraf blij dat je hieraan mocht meewerken.

 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid