De Nationale SchildersVakprijs 2023

Woonboerderij, Westbeemster

Genomineerd voor de SchildersVakprijs 2019

Projectbeschrijving

Inzender: Hoornsche Schilderwerken, Zwaag
Categorie: Onderhoudschilderwerk

Onderhoud aan monumentale woonboerderij De Omval in Westbeemster. Het werk aan de woonboerderij met rieten kap betrof de gevel, dakkapel, muurankers, stucwerk smetrand rondom en decoratieve details. Tevens werden de buitenverblijven met ‘klosjes’ en het sierhekwerk met bloemendetails onder handen genomen. Het houtwerk is voorzien van een 2,5 beurt. Waar nodig is eerst houtrotherstel toegepast. Al het houtwerk is met de kwast geschilderd. Ik trad op als onderhoudsschilder en hoofdaannemer. Er werkten twee ingehuurde zzp’ers mee: Schildersbedrijf Sjoerd van den Berg en Theo van der Jagt Schilderwerken.

Motivatie

Wat het project in Westbeemster bijzonder maakt, is onder andere de toepassing van historische kleuren. Schilderen met Bentheimer creme, Standgroen of Engelsrood is net even anders dan gebruik van RAL 9010. Voor de tijd van het jaar hadden we ongekend mooi weer: circa 148 zonuren. Omdat geen dag windstil is in Westbeemster, hebben wij de omgeving nat gehouden door te sproeien met water. Daardoor konden wij toch super strak schilderwerk leveren. Goede communicatie met opdrachtgever en ingehuurde collega’s, een heldere planning en adequate levering van de verfgroothandel, zorgen voor een waardevolle herinnering aan dit project.

 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid