De Nationale SchildersVakprijs 2023

Villa Terra Nova, Loenen aan de Vecht

Genomineerd voor de SchildersVakprijs 2019

Projectbeschrijving

Inzender: Dofine, Winschoten
Categorie: Restauratie/decoratieschilderwerk

Terra Nova was oorspronkelijk een landgoed aan de rivier de Vecht. Op het nieuwe land werd in 1912 een Noors houten huis gebouwd waar in 1935 het stenen huis omheen werd gebouwd. Inmiddels heeft het patriciërs huis op zijn beurt weer plaatsgemaakt voor een eigentijds landhuis. Het werk bestond uit kleur- en interieuradvies voor zowel het interieur als het exterieur van villa Terra Nova. Tevens adviezen en begeleiding bij de bouw. Zowel binnen als buiten zijn verschillende producten en technieken toegepast. Zoals minerale pleisters, decoratieve technieken, vloerafwerkingen, Marrokaans gutswerk, schilderwerk, behangwerk, art walls en oxiderend stuc.

Motivatie

Alles van Dofine komt samen in dit project: pure materialen in combinatie met creativiteit en exclusiviteit. Alle wanden in deze woning zijn onder handen genomen. Stuk voor stuk tailormade decoratieve wandafwerkingen die goed op elkaar zijn afgestemd, waardoor er een spannend geheel ontstaat. Ook de buitengevel is bijzonder. Het houten pand is omgeven door een betonnen skelet dat wij hebben mogen restylen met metaalstuc dat we hebben laten oxideren. Daardoor gaat het pand op in de natuur, alsof het er altijd al heeft gestaan. In dit project hebben wij onze krachten op topniveau kunnen tonen.

 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid