De Nationale SchildersVakprijs 2023

De Tinfabriek, Naarden

Genomineerd voor de SchildersVakprijs 2019

Projectbeschrijving

Inzender: Schildersbedrijf Van Krimpen, Hilversum
Categorie: Nieuwbouw/renovatieschilderwerk

Dit pand in Naarden werd sinds 1956 gebruikt als Tinfabriek. In 2016 is het gekocht door de firma Buitenburg en omgebouwd tot duurzaam gebouw voor Volvo dealer Buitenweg. Het schilderwerk is buiten de aannemer gehouden en hebben wij rechtstreeks uitgevoerd voor de firma Buitenburg. Toen wij werden benaderd waren de sloop- en reinigingswerkzaamheden al in volle gang. Voor het schilderwerk was er geen bestek of verftechnisch advies. Opdracht was de industriële uitstraling zoveel mogelijk behouden. Er is toen door ons voor de diverse ondergronden een verfsysteem bedacht. Ook zijn verschillende wanden, vanwege de industriële uitstraling, voorzien van behang met betonlook.

Motivatie

Na het plaatsen moest de staalconstructie direct worden schoongemaakt en in de olie worden gezet om roestvorming te voorkomen. Ook de onderzijde van het betonnen dak moest worden gespoten voor alles in de hal werd gebouwd. De betonnen spanten zijn met sealer behandeld om vervuiling tijdens de bouw te voorkomen. Hierdoor is regelmatig een beroep gedaan op onze flexibiliteit. Het schilderwerk aan De Tinfabriek is niet alledaags en we hadden te maken met bijzondere eisen. Het maken van de juiste keuzes qua applicaties en verfsoorten, om de industriële uitstraling te behouden, deed een beroep op ons vakmanschap.

 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid