De Nationale SchildersVakprijs 2023

Kasteel Staverden, Staverden

Genomineerde voor de SchildersVakprijs 2019

Projectbeschrijving

Inzender: Van Triest Schilders, Vaassen
Categorie: Onderhoudschilderwerk

In opdracht van Geldersch Landschap & Kasteelen groot onderhoud buitengevels Kasteel Staverden. Dit is een landhuis uit 1905, met oude (17de- en 19de-eeuwse onderdelen). Alle gevels zijn gepleisterd en voorzien van een hardstenen plint. Het werk omvatte: steigerwerk, verwijderen Surfakote gevelafwerking, herstel stucwerk ondergrond (100% herstel), sauswerk gevels, schilderwerk buiten. Als hoofdaannemer hebben wij de regisserende rol in dit project gehad in nauw overleg met de opdrachtgever. Er zijn drie onderaannemers, namelijk: Steigerbouw AIC verhuur Harderwijk, Stukadoorsbedrijf Wieberdink & Meerwaarde Totaal voor het slijpwerk, timmer- en loodgieterswerk in eigen beheer door opdrachtgever.

Motivatie

Met een kleine, vaste ploeg vakmensen zijn wij te werk gegaan. Door de chemie tussen de vaklieden is dit een fraai project geworden. Dit, in samenwerking met de korte lijnen tussen ons en de opdrachtgever, heeft ervoor gezorgd dat de kwaliteit gewaarborgd bleef. Het gehele kasteel heeft in de steigers gestaan waarvan drie in de gracht. Het steigerwerk is compleet ingepakt waardoor we in alle seizoenen konden doorwerken. Door de vorm en de hoogteverschillen van het gebouw was het steigerwerk een uitdaging, evenals het verwijderen van de Surfakote (kwartsafwerking) op de gepleisterde muren.

 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma‚Äôs Schildersblad en SchildersVAK.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid