De Nationale SchildersVakprijs 2023

Kasteel de Haar, Haarzuilens

Genomineerd voor de SchildersVakprijs 2019

Projectbeschrijving

Inzender: Schildersbedrijf Hoogstraten Haarzuilens, Vleuten
Categorie: Restauratie/decoratieschilderwerk

Restauratie interieur Kasteel de Haar te Haarzuilens; retoucheren of opnieuw schilderen naar de situatie van 1898. Het gaat daarbij om diverse kamers, badkamers en trappenhuizen. Zodra de ruimtes uit de rondleiding waren gehaald en de collectie eruit was, konden wij aan de slag met documenteren en archiveren. Vervolgens konden verschillende bouwdisciplines de werkzaamheden uitvoeren, waarna wij de ruimte mochten restaureren. Om het gewenste resultaat te bereiken, hebben we een bonte verzameling van verschillende technieken (kwasten, rollen, spuiten, sjabloneren, tamponneren, penselen en airless spuiten) en  producten (latex, lijnolieverf, synthetische verf, watergedragen verf, metaallakken, bladgoud, was en transparante producten) ingezet.

Motivatie

Verschillende ruimtes zaten in de rondleiding van het museum. Er is een planning gemaakt door het bouwteam en Stichting Kasteel de Haar om deze ruimtes uit de rondleiding te halen en andere er weer in te zetten. Het was iedere keer weer een uitdaging om de planning te halen, want te allen tijde draaide het museum gewoon door. Onze rol was om het schilderwerk dusdanig te herstellen dat het onzichtbaar was dat het was uitgevoerd. Hierbij hebben we veel moeten zoeken naar uitstraling, glansgraad en kleur. Veruit het mooiste en meest veelzijdige project dat wij de afgelopen 33 jaar heb mogen uitvoeren.

 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid