De Nationale SchildersVakprijs 2023

Het Polder Hofje, Anna Paulowna

Genomineerd voor de SchildersVakprijs 2019

Projectbeschrijving

Inzender: Van der Plas Glas- en Schilderwerken, Breezand
Categorie: Nieuwbouw/renovatieschilderwerk

In de oude woonwijk de Spoorbuurt te Anna Paulowna (NH) is een bijzonder nieuwbouwproject verrezen: Het Polder Hofje. Een hofje met twintig toekomstbestendige, tweelaagse seniorenwoningen dat bewust een enigszins Anton Pieck-achtige uitstraling heeft gekregen. De woonvorm van een hofje moet de bewoners een gevoel van veiligheid en saamhorigheid geven. Ze wonen hier zelfstandig, maar toch ook samen en krijgen (zorg)ondersteuning waar nodig. Wij mochten al het binnen- en buiten schilderwerk uitvoeren. Van schilderwerk aan gevelkozijnen, ramen en deuren (binnen en buiten) tot het schilderen van boeilijsten, klossen en aftimmeringen.

Motivatie

En een heel mooi initiatief, opgezet door Jennifer Hofmeijer, zodat oudere mensen langer zelfstandig kunnen blijven wonen, maar toch een beetje samen. Met houten luiken, klossen en mooie geveltjes. Een dorpje op zich. Schitterend om daar onze schildersambacht te mogen uitvoeren. Voor een nieuwbouwproject zaten er ongekend veel details in die wij hoogwaardig moesten afwerken. Maar ook de gevelplinten namen wij onderhanden met een mineraal systeem. Daarnaast leverden en plaatsen we al het glas in de woningen, inclusief de houten plakroeden voor de karakteristieke uitstraling. De tijdsdruk op het project en de koude weersomstandigheden waren de grootste uitdagingen.

 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma‚Äôs Schildersblad en SchildersVAK.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid