De Nationale SchildersVakprijs 2023

 

Winnaars Nationale SchildersVakprijs 2015

Meesterschilder D. Pouwels v.o.f. uit Ossenzijl is de overall-winnaar van de Nationale SchildersVakprijs 2015. Pouwels won niet in zijn eigen categorie. Daarvoor was het project van deze vakspecialist té bijzonder: De Glazen Koets, eigendom van het Koninklijk Huis.

Alle winnaars in de verschillende categorieën van de Nationale SchildersVakprijs 2015 bij elkaar tijdens de uitreiking op 29 oktober in Klooster Bethlehem in het Brabantse Haren.

De Gouden Koets zal, zoals bekend, de komende jaren worden gerestaureerd. Vanaf komend jaar zal de koning op de derde dinsdag van september naar de Staten-Generaal rijden in een ander schitterend rijtuig: De Glazen Koets uit 1826. Deze koets werd in de afgelopen jaren geheel gerestaureerd. Daar zijn verschillende deskundigen en vakmensen bij betrokken geweest.

Een belangrijke rol was weggelegd voor Dick Pouwels. Hij tekende voor het zeer verfijnde verguldwerk (de details van het houtsnijwerk moeten maximaal bewaard blijven bij het ‘beplakken’ met velletjes 24 karaats goud), het hyperstrakke bieswerk (met een penseel worden biesjes getrokken) en vooral het ongekend spiegelende lakwerk (de panelen werden kaalgemaakt en daarna zeker 15 keer gelakt, voor een extreem ‘bolle’ glans).

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid