De Nationale SchildersVakprijs 2023

 

Winnaars Nationale SchildersVakprijs 2017

Leo Scholten Schilder- en Restauratiewerken is overall-winnaar van de Nationale SchildersVakprijs 2017. Het bedrijf won ook de categorieprijs. Vakwerkhuis, van Dirk Boersma, won in de categorie Onderhoudsschilderwerk. De Publieksprijs én de Klanttevredenheidspluim gingen naar Schildersbedrijf De Graaf schilderwerken, van Peter Bult.

De ontknoping in de competitie om de Nationale SchildersVakprijs 2017 vond plaats tijdens een feestelijke avond in het Amstel Hotel in Amsterdam. De locatie was gekozen omdat dat op dit moment geschilderd wordt door Schildersbedrijf Hoogstraten, oud-winnaar van de prijs (in 2012), met een verfsysteem van Sikkens, sinds jaar en dag een van de sponsoren van de Nationale SchildersVakprijs..

Decoratie-en restauratieschilderwerk

Leo Scholten Schilder- en Restauratiewerken won in de categorie Decoratie- en restauratieschilderwerken met de restauratie -en grotendeels reproductie- van de schilderingen in het interieur van de Dyonisiuskerk in de Tilburgse wijk Het Goirke.

Kleuradvies en marmerimitaties

In de categorie onderhoud was het Vakwerkhuis in Woudenberg dat met de juryprijs naar huis kon. Het bedrijf van Dirk Boersma verbouwde in zeer korte tijd een Rijksmonumentaal pand in Culemborg en bracht, in nauw overleg met de bewoners, strak schilderwerk met bijzondere kleurcombinaties aan, en paste verschillende decoratieve technieken toe, waaronder marmerimitaties.

Tevreden klanten

Peter Bult van Schildersbedrijf de Graaf in Groningen had veel werk gemaakt van zijn nominatie. Ruim 800 stemmen, bijna een derde van het totaal aantal ging naar de restauratie die zijn bedrijf mocht uitvoeren aan een monumentale vergaderzaal van de Rijksuniversiteit Groningen, de voormalige balzaal van de Commissaris van de Koning. Tot Bults blije verassing bleek ook de Klanttevredenheispluim mee naar Groningen te mogen. Onderzoeksbureau USP Marketing Consultancy concludeerde dat de klant van De Graaf het meest positief over het uitgevoerde werk was.

Bekijk hier een fotoreportage van de avond

Bekijk het persbericht van de winnaars en foto’s van de uitreiking op 23 november in Amsterdam.

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid