Ga naar hoofdinhoud

De Jongh Waardenburg wint Nationale SchildersVakprijs


‘Restaureren op Champions League-niveau.’ Met die lovende woorden heeft De Jongh Waardenburg vanavond de Nationale SchildersVakprijs 2023 gewonnen. Dit deed het schildersbedrijf met het project Jachtslot Mookerheide in Molenhoek, waar het oude schilderingen herstelde op wanden en het plafond.

Ronnie van Weelden en Richard van Mierlo van De Jongh Waardenburg.

Een haast militaire operatie, oordeelde de vakjury, bestaande uit onder anderen de oud-SchildersVakprijswinnaars Wilfred Witteveen, Wim Hoogstraten, Hans Luiken en Eric Grim en verftechnisch adviseur Léon Krom. ‘Het resultaat, met de grootst mogelijke precisie bewerkstelligd, overtreft alle verwachtingen’, klonk het. Dit werd 30 november in de Arnhemse Eusebiuskerk beloond met de overallprijs van de vakjury, die verder bestond uit de hoofdredacteuren René Vorderman (SchildersVakkrant en SchildersVAK.nl) en Wouter Mooij (Eisma’s Schildersblad), uitgaven van Eisma Bouwmedia, de organisator van het evenement.

Twee keer prijs voor Wolters & Ovink

De andere grote winnaar van de avond was Wolters & Ovink Restauratie-Decoratie. Het bedrijf uit Deventer sleepte niet alleen de categorieprijs voor Decoratie- & restauratieschilderwerk in de wacht, met Paleis Het Loo won het óók de Publieksprijs, met 803 van de 3.923 uitgebrachte stemmen. Restauratieschilderwerk op hoog niveau, vond de jury. Met name de perfect uitgevoerde hout- en marmerimitaties vielen in de smaak vielen. Ook de constante kwaliteit van het geleverde werk op dit omvangrijke project werd geroemd.

Debbie Poll van Wolters & Ovink (foto’s: Jan Willem Schouten/JAWS Media).

Overige categorieprijzen

De prijs in de categorie Onderhoudsschilderwerk ging naar Thomas Haseke uit Helmond. De schilder verdiende volgens de jury een tien met griffel voor het zeer zorgvuldige schilderwerk aan een woonboerderij in zijn woonplaats. ‘Een ware ambassadeur van het vak.’ Dat compliment kon Haseke in zijn zak steken. En: ‘Zijn hagelwitte overall verklapt eigenlijk alles: deze schilder stáát voor onberispelijkheid.’

Thomas Haseke.

De Vakbroeders maakten het Brabantse feestje in Arnhem nog wat groter. Dit Soerendonkse duo schreef de categorie Nieuwbouw- & renovatieschilderwerk op zijn naam met het schilderen en behangen in een luxe nieuwbouwvilla. ‘Een villa uit het boekje’ en ‘een showhuis zo netjes’, stak de vakjury de loftrompet.

Jur Broeders van De Vakbroeders.

Klanttevredenheidspluim

Coenraad Bot uit Huisduinen bij Den Helder won de Klanttevredenheidspluim. Ofwel: na onderzoek van bureau USP Marketing Consultancy bleek dat deze vakman van alle 36 voorgeselecteerde inzenders kan bogen op de meest tevreden opdrachtgever. Dat flikte Bot al eens eerder; in 2020 won hij dezelfde prijs. Dit keer deed hij dat met een vrijstaande woning uit de jaren negentig met karakteristieke jarendertigdetails.

Lees hier een sfeerverslag van de prijsuitreiking met reacties van de winnaars:
NSVP maakt emoties los: ‘We zijn helemaal hyper’

Bekijk hier de integrale videoregistratie van de uitreiking terug:
Video prijsuitreiking Nationale SchildersVakprijs 2023

Alle genomineerde projecten nog eens bekijken?
Ga naar de website van de Nationale SchildersVakprijs

Bekijk hier de uitgebreide fotogalerij van de prijsuitreiking:
Uitreiking Nationale SchildersVakprijs in foto’s

Alle winnaars van de Nationale SchildersVakprijs 2023 bij elkaar. V.l.n.r. staand: Thomas Haseke (Thomas Schilderen en Behangen), Richard van Mierlo en Ronnie van Weelden (Schildersbedrijf De Jongh Waardenburg), Debbie Poll (Wolters & Ovink Restauratie-Decoratie); zittend: Coenraad Bot (Coenraad Bot Vakschilder), Jur Broeders en Eyoub Abdu (De Vakbroeders).
Foto: Koos Groenewold

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Video | NSVP 2023, de aftermovie

NSVP maakt emoties los: ‘We zijn helemaal hyper’

Publieksprijs NSVP stevent af op fotofinish

Publieksprijs NSVP draait op volle toeren

Kilometers vreten voor topschilderwerk


Naar archief >