De Nationale SchildersVakprijs 2023

 

Jachtslot Mookerheide

Nominatie Nationale SchildersVakprijs 2023

Inzender:
Schildersbedrijf De Jongh b.v., Waardenburg

Categorie:
Decoratie & restauratieschilderwerk

Stem voor dit project

Projectomschrijving
In opdracht van Natuurmonumenten hebben wij in het Jachtslot Mookerheide restauratieschilderwerk op vaste ondergronden en op doek/behang uitgevoerd. In dit laatste geval ging het om reiniging, conservatie en retoucheren van de beschilderde bespanningen onder de balustrade. Per ruimte bepaalden we de mate van ontverven, reinigen, retoucheren en/of reconstrueren van de schilderingen op de plafonds. De centrale hal, inclusief de fries, vroeg de meeste aandacht. Er was sprake van veel scheurvorming, craquelé en vochtschade wat moest worden hersteld. De werkzaamheden zijn uitgevoerd volgens de richtlijnen van de RCE en de ERM.

Motivatie inzender
De uitdaging was om de werkzaamheden binnen de door ons afgegeven kostenraming, plan van aanpak en planning te realiseren. Daarbij moesten we werken onder lastige omstandigheden (boven je macht werken) en in overleg met verschillende disciplines. De samenwerking met alle betrokkenen (Natuurmonumenten, Erfgoedadvies, Rijksdienst Cultureel Erfgoed en Bouwbedrijf van Dinther) was essentieel. Alle genoemde partijen zijn in harmonie tot de juiste uitvoering gekomen; een goed voorbeeld van met elkaar in dienst zijn van een project. Een hoogwaardig restauratieproject, waardoor volgende generaties met veel bewondering weer van dit moois kunnen genieten.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid