De Nationale SchildersVakprijs 2023

 

Paleis Het Loo

Nominatie Nationale SchildersVakprijs 2023

Inzender:
Wolters & Ovink Restauratie Decoratie, Deventer

Categorie:
Decoratie & restauratieschilderwerk

Stem voor dit project

Projectomschrijving
Het uitvoeren van het complete restauratieschilderwerk naar aanleiding van de renovatie en uitbreiding van Paleis Het Loo in Apeldoorn. Vanaf 2019 t/m 2023 hebben wij hier het binnen- en buitenschilderwerk uitgevoerd met een schildersploeg van gemiddeld 8 vakmensen en in de piekperiode zelfs 23 personen. We hebben in ongeveer 350 ruimten gewerkt in het bestaande gebouw en de ondergrondse uitbreiding (5.000 m2) is ook door ons geschilderd. Enkele ruimtes zijn door ons opnieuw voorzien van hout- en marmerimitaties, er is veel verguldwerk uitgevoerd en aanwezige schades zijn geretoucheerd. Het totale project omvatte ruim 41.000 manuren.

Motivatie inzender
De opdracht was geen nieuw paleis te maken; het oude sleetse uiterlijk moest behouden blijven. Als hoofdaannemer én onderaannemer werkten we naast de (restauratie)aannemers Koninklijke Woudenberg, Schakel en Schrale, Van Laar en BAM voor de bouwkundige werkzaamheden. Een groot project met een enorme diversiteit aan werkzaamheden. Het uitvoeren van restauratieschilderwerk op dit hoge niveau kan niet onder grote tijdsdruk. Het samenwerken met veel verschillende opdrachtgevers binnen één project gaf soms tegenstrijdige belangen, maar het resultaat is geweldig. Met een grote groep collega’s hebben we kwalitatief (restauratie)schilderwerk gerealiseerd dat door iedereen is te bewonderen.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid