Dossiers

 • Dossier Praktijkcases

  Weliswaar gesponsorde content, maar daarom niet minder interessant. In samenwerking met verschillende ketenpartners serveren onze vakjournalisten u intrigerende projecten in woord en beeld. Naast fotoreportages is er soms ook een video te bewonderen. Lees verder →

 • Dossier Transport

  Zonder vervoer geen schilderberoep. In dit dossier aandacht voor schilders en hun bedrijfswagens, aanhangers, de inrichting van de laadruimte en voor zaken als de fiscus, normen en brandstof.

 • Nationale Schildersvakprijs

  Recente informatie over de Nationale SchildersVakprijs. Een initiatief van SchildersVak.nl, SchildersVakkrant en Eisma’s Schildersblad. Met deze prijs willen wij het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Lees verder →

 • Dossier Van De Werkvloer

  De schilder- en onderhoudssector herbergt een breed scala aan functies. In de rubriek ‘Van de Werkvloer’, eerder gepubliceerd in Eisma’s Schildersblad, maken we persoonlijk kennis met verschillende mensen en de functie die ze hebben. Lees verder →

 • Dossier Nieuwbouwschilderwerk

  Nieuwbouwschilderwerk vraagt andere expertises en een andere projectplanning. In dit dossier praktijkvoorbeelden die uitstijgen boven de reguliere tendens van zoveel mogelijk meters maken tegen zo weinig mogelijk kosten.

 • Dossier Vloeren

  Niet elk schildersbedrijf doet het, maar het leggen of coaten van vloeren ligt wel heel dicht bij het schildersvak; de ondergrond bescheremen en een esthetisch effect bereiken. Dit dossier gaat over producten en projecten die met vloeren te maken hebben.

 • Dossier Kunststof

  In dit dossier voornamelijk aandacht voor het onderhoud van kunststof ondergronden. Maar ook voor geveldelen en andere producten van kunststof waarmee de schilder zou kunnen werken.

 • Dossier Steenachtig

  Steenachtige ondergronden. Naast hout de meest voorkomende ondergrond voor schilders. Hoe reinigen we ze? Repareren we ze, behandelen we voor en hoe werken we ze af? Daarover gaat dit dossier.

 • Dossier Non Paint

  Alle spullen die een schilder gebruikt en die geen verf of ander halffabrikaat zijn worden ‘non-paint’ genoemd. Denk aan kwasten, rollers, schuurpapier, afplakmaterialen, kitten, werkkleding en nog veel meer. Er vinden doorlopend innovaties en productontwikkelingen plaats. Daarover gaan de artikelen in dit dossier.