Ga naar hoofdinhoud

Dossier Praktijkcases

Projectbeschrijvingen van interessante schilderprojecten, tot stand gekomen in samenwerking met leveranciers. Met veel beeldmateriaal en vaak ook een video. 

Dossier Nieuwbouwschilderwerk

Nieuwbouwschilderwerk vraagt andere expertises en een andere projectplanning. In dit dossier praktijkvoorbeelden die uitstijgen boven de reguliere tendens van zoveel mogelijk meters maken tegen zo weinig mogelijk kosten.

Dossier Restauratieschilderwerk

Bij de renovatie van (historische) panden zijn vaak ook schilders betrokken. In dit dossier kunt u een aantal prestigieuze renovatie-projecten in woord en beeld bekijken.

Dossier Decoratieschilderwerk

Decoratieschilderwerk, sierschilderwerk, restauratieschilderwerk, oude schildertechnieken... het zijn aan elkaar verwante en aan het schildersvak verbonden technieken. In dit dossier vind je zowel projectbeschrijvingen van gerenommeerde decoratieschilders als artikelen over de technieken zelf, zoals over vergulden, houten, marmeren en sjabloneren.

Dossier Renovatie en Onderhoud

Renoveren gaat verder dan schilderwerk. Meerdere onderhoudsdisciplines zijn bij het onderhoud betrokken. Veel (totaal)ondehoudsbedrijven voeren dan ook bouwkundige werkzaamheden uit van uiteenlopende aard.