Ga naar hoofdinhoud

Dossier Kunststof

In dit dossier voornamelijk aandacht voor het onderhoud van kunststof ondergronden. Maar ook voor geveldelen en andere producten van kunststof waarmee de schilder zou kunnen werken.

Dossier Steenachtig

Steenachtige ondergronden. Naast hout de meest voorkomende ondergrond voor schilders. Hoe reinigen we ze? Repareren we ze, behandelen we voor en hoe werken we ze af? Daarover gaat dit dossier.

Dossier Non Paint

Alle spullen die een schilder gebruikt en die geen verf of ander halffabrikaat zijn worden 'non-paint' genoemd. Denk aan kwasten, rollers, schuurpapier, afplakmaterialen, kitten, werkkleding en nog veel meer. Er vinden doorlopend innovaties en productontwikkelingen plaats. Daarover gaan de artikelen…

Dossier Metaal

Metaalbescherming is een vak apart in de branche. In dit dossier: informatie toegesneden op metaalcoaten. Ook leest u hier artikelen uit vorige Eisma's Schildersbladen en SchildersVakkranten.

Dossier Hout

Hout is een belangrijk materiaal en ondergrond voor schilder en glaszetter. In dit dossier projecten en producten die met hout, houtvocht (-meting) en houtrot(-reparatie) te maken hebben.

Dossier Ladders, Steigers, Hoogwerkers

Elke schilder heeft ze nodig: trappen, ladders en steigers. In dit dossier het laatste nieuws uit Eisma's Schildersblad en SchildersVakkrant over klimmateriaal.

Dossier Kleur

Kleur is alles voor een schilder. Logischerwijs wordt er dus in Eisma's Schildersblad en SchildersVakkrant veel over geschreven. Lees die artikelen hier online! Overigens biedt Schildersvak.nl ook SchildersKleuradvies: tegen een bescheiden abbonnementsprijs zelf kleuradviezen maken.

Dossier Mechanisatie

De schildersbranche vergrijst en krijgt op termijn te maken met een grotere uitstroom aan medewerkers dan aan instroom van nieuwe arbeidskrachten. Elke compensatie in de vorm van inzet van apparatuur en nieuwe technieken is dan welkom: mechanisatie.