Tekort vakmensen houdt nog jaren aan • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Tekort vakmensen houdt nog jaren aan


Het is lastiger voor werkgevers om vacatures te vervullen. Met de huidige economische vooruitzichten zal daar de komende jaren geen verandering in komen. Dat meldt het UWV vandaag op basis van eigen onderzoek.

 

Vooral in de techniek en bouwsector doen zich de meeste problemen voor. In de technieksector is er vooral vraag naar onderhoudsmonteurs, elektriciens en loodgieters. Ook in de bouw is het lastig om vacatures te vervullen. De toenemende vraag naar personeel is te danken aan de aantrekkende huizenmarkt. Er is vooral vraag naar metselaars en timmermannen.

 

Het UWV verwacht dat de personeelsschaarste de komende jaren aan zal houden. Ontwikkelingen als de economische groei, vergrijzing en onvoldoende instroom uit het onderwijs zijn daar debet aan.

8 reacties

 • Klaas de Wit

  Aannemende dat dit ook geldt voor de schildersbranche dan is er niets verandert. Cobouw van di. 13 feb. 2007 gaf dit toen al aan met ‘Tekort aan schilders wordt schrijnend’ met als ondertitel ‘Tot en met volgend jaar ruim 7000 vakmensen nodig.’ Ik citeer verder:
  De schilderssector moet alle zeilen bijzetten om een tekort aan vakmensen te voorkomen. Dat concludeert het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid na onderzoek (EIB).
  Waar zijn die goeie politiekebeleidsmakers van de Landelijke Overheid, helaas staat dit wanbeleid niet op zichzelf.

 • Kwadro

  Een aloud spreekwoord zegt:” eigen schuld,dikke bult”……

 • Don

  Wat een gelul wie dit gelooft is gek!

 • Goedemorgen.

  Schilderen is een wetenschap!

  Als auto-didact (=zelf geleerd) ben ik sinds 2009 (dus 8 jaren!) werkzaam als schilder in Medemblik en Leiden.
  In 2015 heb ik bij een schilderbedrijf in Edam een avondcursus gevolgd.
  Ik wil ook eens met een andere schilder samenwerken, want dat is gezelliger, afwisselend en informatief op werkgebied.
  Groet, Nico
  Medemblik
  KvK 50950258
  06 – 108 06 181

 • Frans Verbeek

  De ‘vak’man of ‘vak’vrouw die deze roller vasthoudt, heeft volgens mij een geheel nieuwe, revolutionaire techniek ontwikkeld. Ik ga het gauw proberen onder de knie te krijgen.

 • Werkgevers en vakbonden hebben nooit geïnvesteerd in de jeugd, werkgevers hebben onder het mom van “de overheid maakt wetten die mensen in vaste dienst een financieel risico vormen ” iedereen ontslagen zodat ze als zzper of via bemiddeling weer bij ze aan de slag kunnen wat ze oogsten is dus dit geen personeel meer te vinden als de crisis nog maar net uit het diepe dal kruipt.

 • zetzetpeeër

  Wordt vakwerk nog wel gewaardeerd? Zie steeds vaker onduidelijke busjes bij verfklussen staan en gisteren nog iemand op een levensgevaarlijke manier een steiger afbreken. Hoezo vakkundig?
  Ik ga dat ook eens met die roller proberen.

 • Tijd voor verandering! Vind dé vakman voor jouw project! Kijk nu op BULLSEYE.NL! Het nieuwe GRATIS platform voor bouwend nederland


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


‘Maak eind aan wildgroei arbeidscontracten’

Patstelling in rechtbank rond ontslagen schilder

Schilder: krapteberoep of toch niet?

Uitzendbrancheorganisaties pakken discriminatie aan

FNV: ‘Dag van veiligheid in bouw goed begin’


Naar archief >