Ga naar hoofdinhoud

Overname BASF’s Industrial Coatings


AkzoNobel heeft de overname afgerond van het onderdeel Industrial Coatings van BASF. Dit onderdeel levert producten aan onder meer de bouw. De transactie omvat  relevante technologieën, patenten en handelsmerken, evenals twee fabrieken – één in het Verenigd Koninkrijk en één in Zuid-Afrika.

“Dit bedrijf past strategisch uitstekend bij ons en versterkt onze leidende marktposities, met name in de coil, meubelfolie, panelcoatings en sectoren van beschermende coatings in Europa. We zullen in staat zijn om nieuwe producten en onderhoudsoplossingen aan te bieden zoals beschermende coatings voor windturbinebladen”, aldus Conrad Keijzer,  lid van het Executive Committee van AkzoNobel, verantwoordelijk voor Performance Coatings.

Daarnaast kunnen we een breder klantenbestand bedienen om zo te groeien.”  Ongeveer 400 medewerkers van BASF’s Industrial Coatings komen AkzoNobel versterken met onder meer innovatie-expertise en een uitgebreid wereldwijd klantenbestand. Het concern is met de voltooiing van deze transactie, naar eigen zeggen, de complete coatings leverancier voor de bescherming en onderhoud voor alle onderdelen van windturbines. Dit betekent dat wereldwijd windparken van essentiele bescherming voorzien worden.

Met de transactie is een bedrag gemoeid van € 475 miljoen. BASF Industrial Coatings heeft in 2015 een omzet gegenereerd van tegen de € 300 miljoen. Gedurende de komende twee jaar zal een deel van het productievolume van BASF worden overgedragen aan de al  bestaande nabije AkzoNobel productiefaciliteiten. Dit zal synergieën en extra productie-efficiëntie opleveren. Eind 2018 zal de gehele winstgevendheid van de overname gerealiseerd worden volgens de eerder bepaalde financiele leidraad van AkzoNobel voor Performance Coatings.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


AkzoNobel komt met winstwaarschuwing

Akzo-dochter lanceert anti-muggenverf

AkzoNobel neemt Kansai Paint uit Afrika over

Verfprijs blijft maar stijgen

Computer gaat verf formuleren


Naar archief >