De Nationale SchildersVakprijs 2022

 

Redemptoristenklooster, ’s-Hertogenbosch

Voorselectie Nationale SchildersVakprijs 2021

Inzender:
Van Linder Vastgoedonderhoud, Rosmalen

Categorie:
Onderhoudsschilderwerk

Projectomschrijving:
Het vroegere Redemptoristenklooster is een drie verdiepingen tellend, neoclassicistisch gebouw in het centrum van ‘s-Hertogenbosch. Dit rijksmonument is tegen de Sint Josephkerk gebouwd. De voorbouw herbergt 36 huurappartementen. We hebben in opdracht van BrabantWonen binnen alle trappenhallen en algemene ruimtes geschilderd volgens het aangedragen kleurenplan. Het buitenschilderwerk was nog redelijk, maar op hogere plekken toch gedegradeerd. Doelstelling hier was om het goed aan te pakken, zodat alles vol in de lak komt te staan. Dit omdat er een behoorlijke post was aan steigerkosten en het niet de bedoeling is om na vijf jaar weer terug te komen. Tevens zijn tijdens de werkzaamheden alle onderdelen nagekeken op houtrot, is het stucwerk gecontroleerd. En is er behoorlijk wat houtrotsanering uitgevoerd. Tevens is er op diverse plaatsen het stucwerk geheel verwijderd en opnieuw aangebracht. Ook is een aantal ramen vervangen. Het pand heeft schitterende betonnen omlijstingen, waarin stalen kozijnen zijn geplaatst met talloze glasroeden (meer dan 1550 strekkende meter). Deze zijn allemaal met de hand geschuurd. Gezien de constant slechte weersomstandigheden is gekozen voor afplakken i.p.v besnijden zodat we een raam sneller konden aflakken.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVak.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid