De Nationale SchildersVakprijs 2023

 

Carré van Bloemendaal

Nominatie Nationale SchildersVakprijs 2020

Inzender:
Riemer Schilders, Huizen

Categorie:
Nieuwbouw- en renovatieschilderwerk

Stem voor dit project

Projectomschrijving
Het project is onderdeel van Park Brederode in Bloemendaal. Een Rijksmonument is omgetoverd van oud hospitaal naar nieuwe woningen/appartementen. Het ontwerp is van bureau Heiko Hulsker Architecten in Haarlem. Als onderaannemer was onze basisopdracht het schilderen van het totale project (gevels aan zowel de binnen als de buitenzijde) op nieuwe en bestaande ondergronden. Het omvat 29 woningen, 5 appartementen en een kapel. Daarnaast hebben wij in drie woningen het schilderwerk voor de toekomstige bewoners uitgevoerd. Andere betrokken bedrijven: Margriet van Eijk (restaurator Studio Purple) en Jaap Visser (wandbekleding).

Motivatie inzender
Het Carré van Bloemendaal heeft jaren leeggestaan en is omgetoverd tot een van de meest bijzondere monumenten van ons land. Het schilderwerk, de hoeveelheid werk en het eindresultaat is bijzonder te noemen. De grootste uitdaging was de enorme omvang van het project en de planning. Een project van deze omvang maak je nooit alleen, vergt inzet van alle betrokken partijen. Iedereen heeft voor dit project alles uit de kast moeten halen om tot dit resultaat te komen.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid