Ga naar hoofdinhoud

OnderhoudNL zet imago van schilders in de verf


‘Wat is er voor nodig een aantrekkelijke bedrijfstak te zijn voor nieuwe medewerkers?’, ‘Hoe vergroten we onze herkenbaarheid bij opdrachtgevers?’ Dit soort vragen staat centraal in de imagocampagne die OnderhoudNL optuigt voor de onderhoudsbranche. De ondernemersvereniging vraagt bedrijven om mee te denken.

Drie leerlingschilders in Assen, afgelopen najaar: Bryan Patelski, Joshua van Elteren en Marloes Timmerman

‘Om goede én de juiste hoeveelheid instromers te krijgen, moeten we onze sector goed op kaart hebben’, schrijft OnderhoudNL op de eigen website. ‘Niet alleen bij instromers, ook bij de mensen om hen heen. Gelukkig vindt nog altijd ongeveer vijftig procent een baan in onze sector door enthousiaste verhalen van familie, vrienden of bekenden die ook in de sector werken.’

Daarbuiten, zoals blijkt uit deze Beroepsladder (huisschilder op plaats 113 van de 138) en een Integron-onderzoek naar klantervaringen, heeft de onderhoudsbranche een ‘achterblijvend imago’. Dit terwijl de arbeidsmarkt krap is en de werkvoorraad groot. ‘We hebben dus een gat te dichten. We willen ons imago de komende jaren extra glans geven.’

Bedrijven die zich geroepen voelen hierover mee te denken – én zelf sterker voor de dag willen komen – kunnen meedoen aan korte online sessies. Hierbij mogen ze ook feedback geven op het plan van aanpak van OnderhoudNL. Deze ‘meet & greet’ voor leden van de sector schilders, is op 15 februari tussen 16.00 en 18.00 uur. Ook aan de orde komen thema’s als ‘hoe opdrachtgevers te helpen met duurzamer onderhoud?’ en ‘meer omzet genereren door het trainen van medewerkers’. Aanmelden op deze website.

Leden van andere OnderhoudNL-sectoren, zoals glas, restauratieschilders, vastgoed en industrieel, kunnen zich 16 februari online vervoegen in een praatsessie. Die is tussen 16.00 en 17.00 uur. Aanmelden op deze pagina.

Eén reactie op “OnderhoudNL zet imago van schilders in de verf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Definitief: schilders krijgen 3,3 procent extra loon

Ondernemers bezorgd over stabiliteit politiek

OnderhoudNL verwacht heropening salarisgesprekken

Eerste landelijke Leermeesterdag

Loonsverhoging gehuld in deken van mist


Naar archief >