Ga naar hoofdinhoud

Vakmensen behalen titel Meesterschilder


Peter de Muijnck, Barre Verkerke (foto) en Hilbert Elfring toonden aan dat zij over de vaardigheden beschikken waar de Meestertitel om vraagt. Alle drie behaalden zij de benodigde vakdiploma’s, waarna ze met succes bij  Savantis een aanvraag indienden voor de meestertitel. De feestelijke uitreiking van de certificaten vond plaats in de vakcentra Goes en ’s Hertogenbosch.

Vorige week donderdag behaalden drie vakmensen de titel Meesterschilder. In Goes ontvingen Peter de Muijnck en Barre Verkerke een ingelijst certificaat. In ’s Hertogenbosch was Hilbert Elfring de gelukkige.

Barre Verkerke en Peter de Muijnck - kopie.JPGDe titel Meesterschilder wordt niet zomaar verstrekt. Wie hem behaalt heeft jaren van studie en ervaring achter de rug. De titel wordt verleend aan kandidaten die het schildersvak in de breedte beheersen op mbo-niveau 4. Zij dienen beide uitstromen van de opleiding Specialist Schilderen te hebben afgerond. Dat betreft de Specialist Decoratie en Restauratie en de Specialist Interieur en Decoratie, dan wel vergelijkbare uitstromen van voor 2010.

De Specialist Decoratie en Restauratie beheerst technieken als biezen trekken, sjabloneren, hout- en marmerimitaties uitvoeren en vergulden. Ook verftechnisch onderzoek, projectvoorbereiding en kleuradvies maken deel uit van deze uitstroomrichting. De Specialist Interieur en Decoratie kan verschillende soorten wandbekleding aanbrengen, moderne decoratieve technieken toepassen, sierpleister aanbrengen, projecten voorbereiden en adviezen uitbrengen met betrekking tot kleurgebruik en verlichting in het interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


CircuWall scoort in Innovatie Top 100

Uw Onderhoudspartner Lenferink ‘Beste leerbedrijf 2023’

NSVP maakt emoties los: ‘We zijn helemaal hyper’

De Jongh Waardenburg wint Nationale SchildersVakprijs

Snijder Schilderwerken is nu ERM-gecertificeerd


Naar archief >