Petra Baartman restaureert (veel) tegeltjes (video) • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Petra Baartman restaureert (veel) tegeltjes (video)


Meesterschilder Petra Baartman heeft als specialisme om oude, beschadigde bouwmaterialen weer als nieuw te laten lijken. Haar gave en kennis als decoratieschilder komen daarbij goed van pas, blijkt in een nieuwe reportage op SchildersVAKTV.

Baartman verrichte meerdere werkzaamheden op het project DomusDela, een stadsontwikkelingsproject, gefinancierd door uitvaartverzekeraar Dela in hartje Eindhoven. Daar worden een (uit de eredienst genomen) kerk en een voormalig internaat en scholingsinstituut omgebouwd tot hotel, restaurant, vergaderruimten en ruimte voor ‘levensvieringen’ zoals begrafenissen en trouwerijen.

Zo beplakte ze een wand van de bistro-in-aanbouw met goudmetaal, en andere wanden met zeer exclusief en heel bewerkelijk behang. Maar de grootste uitdaging waren wel de originele tegelwanden van geglazuurde tegels, waarvan circa eenderde helemaal weg was en de rest vaak flink beschadigd. De meesterschilder bedacht een methode om de originele tegeltableaus weer terug te halen, zonder dat er opnieuw hoefde te worden getegeld. Een reportage over dit bijzondere project is te lezen in SchildersVakkrant en vanaf nu te zien op ons kanaal op Youtube: SchildersVAKTV.

2 reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Graphenstone in race voor Innovation Award

Kleurhistorisch Platform over De Stijl Drachten

Koningin Máxima opent behangexpo

Liever een vrouw als schilder of behanger


Naar archief >