(Bij) scholing voor alle schilders met vast werk • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

(Bij) scholing voor alle schilders met vast werk


Schilders die zich willen ontwikkelen, om- of bijscholen, kunnen daar sinds vandaag tot 2500 euro subsidie voor krijgen. Werkgevers en werknemers in de schildersbranche hebben daarvoor het project ‘Mijn Carrière’ gestart.

Met een kort woordje van de voorzitter van de nieuwe stichting, John van der Meer, en een rondje champagne voor de aanwezigen werd gisteren op de GA Vakdagen in Gorinchem ‘Mijn Carrière’ gelanceerd. De stichting is opgericht om een goede bestemming te vinden voor de circa 7 miljoen euro die door de afgeschafte IBR-regeling bijeen is gebracht. Volgens deze regeling droegen spaarden schilders een klein deel van hun loon voor scholingsdoeleinden. Daar werd weinig gebruik van gemaakt zodat er een groot bedrag bleef openstaan.

Niet voor zzp-ers

Schilders, die ouder zijn dan 25 jaar en minstens 3 jaar in loondienst kunnen een tegemoetkomingen tot 2250 euro voor om- of bijscholing en 2500 euro voor loopbaanbegeleiding aanvragen. Schildersbedrijven kunnen onder bepaalde voorwaarden subsidie op scholing van hun medewerkers aanvragen. De voorwaarden zijn te lezen op de website, waar ook de aanvraag gedaan kan worden. Zzp-ers, ook zij die vroeger in dienst waren en onder de IBR-regeling vielen, kunnen niet bij Mijn Carrière terecht.

Raad van toezicht

Op de foto flankeren Roel van Dijk (CNV Vakmensen) en Peter Roos (FNVBouw) voorzitter Johan van der Meer aan de linkerkant. Ruud Maas (OnderhoudNL) staat rechts. Samen met de niet aanwezige Frits Smits (OnderhoudNL) vormt dat viertal de raad van toezicht die controleert of de gelden eerlijk worden verdeeld.1 reactie

  • Heerlijk deze actie, Schop in de crisis schilders die al tientallen jaren werken in de ww met een verhaaltje dat ze voor dezelfde schildersbedrijven weer kunnen werken als ze zzper worden ( vaak tegen een tarief van slikken of stikken ), roof in de tussentijd alles waar deze schilders voor gespaard hebben bv. de IBR Regeling ,maar denk ook aan de regelingen die niet gelden voor zzpers bij het pensioenfonds, en maak samen met de bonden waarmee ze al jaren niet tot een fatsoenlijke cao kunnen komen een constructie waar deze zelfstandige worden uitgesloten. Hoe ziek is deze bedrijfstak. Gedreven door werkgevers ( onderhoud.nl) die al jaren niet meer geïnteresseerd zijn in het schildersbedrijf (middel en klein ) maar alleen nog in totaalonderhoud en zo alles verziekt hebben waardoor ons vak op sterven na dood is. Het vakmanschap is al jaren geleden uitgekleed door deze grote bedrijven die alleen nog op zoek zijn naar handjes en specialisaties om maar zo weinig mogelijk kwijt te zijn of zo groot mogelijke winst te behalen. En de werknemersbonden weten nog steeds niet waarom zoveel mensen zijn weggelopen en geen nieuwe leden meer komen probeer weer eens relevant te zijn in onderscheidend vermogen door jullie leden een goede cao af te sluiten en qua loon en alleen als je lid bent van de bond heb je recht op dit soort extra’s e.d zo onderscheid je je.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


‘Geen tijd of geld werknemers voor scholing’    


Naar archief >