Ga naar hoofdinhoud

Cursus asbestherkenning voor glaszetters


Kenniscentrum Glas organiseert op 8 februari a.s. de eendaagse cursus ‘Asbestherkenning’ voor glaszetters (dus ook schilders) die veel projecten doen in schadeherstel en renovatie. 

Het gebruik van asbest is sinds 1993 verboden. Toch bevatten veel oudere gebouwen nog asbesthoudende materialen. In veel gevallen zit dit goed weggestopt en levert het geen risico’s op. Maar bij renovatie-werkzaamheden kunnen er asbestvezels vrijkomen.

Ook in (kozijn-) constructies en in het verleden toegepaste beglazingskitten kan asbest voorkomen. Dat kan risico’s opleveren voor de gezondheid van glaszetters. Om deze reden moeten glaszetters asbest kunnen herkennen.

In de cursus komen onderwerpen aan de orde zoals wat is asbest, gezondheidsrisico’s, wet- en regelgeving, hoe te herkennen, procedures bij vermoeden van asbest, hygiëne (dragen van beschermende kleding, het gebruik van ademhalingsbescherming, de noodzaak op de werkplek niet te eten, drinken en roken).

De cursus bestaat uit theorie, maar is wel zeer praktijkgericht en wordt gegeven door een docent van Search Opleidingen. Op deze cursus is plaats voor maximaal 15 personen. Aanmelden kan bij Kenniscentrum Glas.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


NSVP-winnaar Witteveen: ‘Pa, deze is voor jou’

Dertig bedrijven strijden om negen SchildersVakprijs-nominaties

Onderhoudsbedrijf Vios gaat op in Elk

Cursus ‘houtsoorten herkennen’

Cursus ‘saneren asbesthoudende beglazingskit’


Naar archief >