De Betere Schilder: 41 euro per uur • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

De Betere Schilder: 41 euro per uur


Leden van De Betere Schilder melden in een enquête die door hun eigen organisatie werd gehouden dat ze uitstekend in het werk zitten. 83 procent kan er tot eind 2017 geen werk mee bijhebben. Gemiddels rekenen de BS-schilders 41,10 per uur.

Dat bedrag is opmerkelijk. Onder de Betere Schilders zitten veel zzp’ers. Over de tarieven van zzp’ers woedt een meningsverschil. Sharon Gesthuizen van AFNL/NOA stelde dat er een tariefstijging van zzp’ers gaande was die het gemiddelde uurloon op 45 euro bracht. Charles Verhoef van Zelfstandigen Bouw concludeerde uit eigen onderzoek dat het uurtarief van zzp’ers in de bouw momenteel tussen de 35 en de 37 euro zit. Dan doen de Betere Schilders het dus relatief goed. Voor dat geld zit 85 procent van de bedrijven tot eind 2017 vol, 15 procent moet zelfs tot de zomer van 2018 ‘nee’ zeggen tegen nieuwe opdrachten.

De leden van de Betere Schilder hebben behoefte aan leerlingen. Maar die moeten dan wel beter opgeleid worden en het moet financieel aantrekkelijker zijn om ze in dienst te nemen blijkt uit de ledenenquête onder de 450 lidbedrijven. 56 procent van de bedrijven werkt regelmatig samen met andere schildersbedrijven, 20 procent doet dat juist helemaal nooit.

Op de vraag wat de belangrijkste reden is om lid te zijn van De Betere Schilder geeft liefst 48% aan dit te zijn vanwege de zekerheid en het vertrouwen dat het keurmerk hen bij klanten geeft. Ruim 30% geeft aan met name lid te zijn om zodoende te onderscheid te maken tussen vakschilders en ‘beunhazen’.


Deel via:

4 reacties

 • Gabriël

  Ik was benieuwd welke jaarlijkste contributie aan de zogenoemde organisatie moet een zzp’er wetelijk verplicht betalen.Want daar gaat het om ! Bovendien “gemiddeld” heeft veel betekenissen . Het lijkt meer een sort van propaganda artikel dan de werkelijkheid .

 • leon

  Weer een mooi verhaaltje,als je goed werk levert heb je deze onzin niet nodig,schilder al 27jaar en nooit om werk verlegen gezeten,in de winter draai ik ook gewoon door,bij aanname werk houd ik meer over als de 41euro hierboven beschreven .

 • Schilderen binnen & Buiten voor maar 27,50 per uurloon Excl: alles
  ( Gevels uitgezonderd )
  T / M eind 2018 vol = vol

 • Wat is de exacte definitie van de betere schilder ? , betere timmerman, betere tegelzetter etc . Gaan toch om passie voor je vak , zorg en aflevering van je werk . Voorts gaan we uit van vakgerichte opleiding en kennis, en ervaring. € 45 euro uurloon is normaal . Helaas wordt de markt overspoeld met buitenlandsche prijsvechters en vertroebeld dit beeld van een eerlijke prijs. Voordurend blijf de vraag wat blijft er onder aan de streep netto over na aftrek van alle kosten .Kortom bij menig bouwproject lopen de uurlonen voor geschoold vakwerk nooit structureel in de pas van genoemde uurtarieven .


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Strijd nog onbeslist na eerste aflevering SP&M-Challenge

Inspectie SZW deelt onterechte en te hoge boetes uit

Trump: grensmuur moet zwart

OnderhoudNL biedt ‘Wij werken coronaproof!’-pakket

Engels servicepunt van Onlineverf.nl


Naar archief >