Ga naar hoofdinhoud

Voorspelling Social Media Trends in de schildersbranche 2017


Voorspellingen, ik houd van ze. Of het nu gaat om een voorspelling over kleding, verfkleuren of social media, in deze tijd van het jaar verslind ik ze allemaal. Terugkijken vind ik vooral interessant om van te leren. Zodoende heb ik ook al de nodige voorspellingen op het gebied van social media en online marketing zien langskomen. De voorspelling dat aankopen doen via social media veel gemakkelijker gemaakt gaat worden, zal de schilder voor zijn bedrijf niet zoveel zeggen. Welke trends dan wel interessant zijn?

Ik heb er 10 verzameld, deze zijn te lezen op mijn eigen website. Van die 10 heb ik hier de 3 belangrijkste.

100% Mobiel

Meer dan 50% van het internetverkeer in Nederland vind inmiddels plaats via een mobiel apparaat, meestal een smartphone. Op social media gebied is dit nog veel hoger: LinkedIn scoort nog het slechtst met 60% via mobiel. Facebook en Twitter bijvoorbeeld zitten boven de 85%. Dus wil je als bedrijf online gevonden worden, zul je in ieder geval mobiel vindbaar moeten zijn. Het liefst ben je zelfs actief op de meest gebruikte social media. Daarnaast moet je website ‘responsive’ zijn, oftewel goed te bekijken op een mobiel apparaat. Mijn ervaring is dat de meeste bedrijven zo ver nog niet zijn. Zelfs sommige bekende fabrikanten hebben dit nog niet op orde! Dus schaam je niet. Maar ga er wel wat aan doen!

WhatsApp

Wereldwijd is de opkomst van chatbots de grote voorspelling voor 2017. Zover zie ik het in de schildersbranche nog niet komen. Wel jammer, want hoe gaaf is het als iemand op je website zit en er actief gevraagd gaat worden of deze potentiële klant alles kan vinden! Maar goed, WhatsApp dus. Inmiddels het grootste social medium van Nederland. Ik zie schilders het al wel gebruiken in onderling contact of naar klanten toe. Ik denk dat de vooruitgang vooral gaat zitten in een WhatsApp verbinding met toeleveranciers voor vragen en documenten. Daarnaast zie ik het ook als goed kanaal om je klanten bijvoorbeeld Gelukkige Kerstdagen te wensen (tip!) maar ook om de lente aandacht te vestigen op het feit dat de aanvragen voor buitenschilderwerk weer uitgevoerd gaan worden. Het feit dat je tegenwoordig WhatsApp ook vanuit een browser kan bedienen maakt dat ook een stuk eenvoudiger.

Meer (live) video

2016 zagen we al de eerste pogingen tot live video. Sowieso gaat video het helemaal worden. Dus dit is de makkelijkste van de drie voorspellingen. Video is zoveel beter bekeken op social media dat het een wonder is dat er niet al veel meer en beter gebruik van gemaakt is. Instructievideo’s, live video’s van kerstontbijten en -borrels, live je laatste kwaststreek zetten. Je kunt alles online zetten en steeds eenvoudiger. Dat heeft een aantal oorzaken die allemaal technologie-gedreven zijn. Het komt erop neer dat het nu zo hard gaat dat algoritmes die een vorige generatie telefoon niet aankon, de volgende generatie met gemak aankan. Er zijn ook al apps waarmee je je filmpjes op de telefoon kan bewerken. Daar had je nog niet zo lang geleden een dikke Apple voor nodig.

Mocht je het leuk vinden om de rest ook te horen, kun je alle 10 voorspellingen beluisteren via mijn allereerste SoundCloud: [soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/298821053″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]
Want dat kan tegenwoordig dus ook gewoon via je telefoon en een simpel 4G-abonnement…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


‘Heren’ van het schildersvak blazen 125 kaarsjes uit

Decoratieve technieken en kunst op event Boss Art Deco

Mbo-schildersopleidingen bieden Open Huisdagen

‘Ondernemingsklimaat in Nederland verder verslechterd’

Predicaat Hofleverancier voor Van Es Glas en Verf


Naar archief >