De Nationale SchildersVakprijs 2023

 

Woonboerderij Leenderstrijp

Nominatie Nationale SchildersVakprijs 2022

Inzender:
Glas & schilderwerken Piet Verhoeven, Leende

Categorie:
Nieuwbouw- & renovatieschilderwerk

Stem voor dit project

Projectomschrijving
Deze karakteristieke woonboerderij is vorig jaar helemaal in oude stijl nieuw gebouwd, passend bij het monumentale karakter van de kleine kern Leenderstrijp. Wij hebben toen het glas geplaatst en het binnenschilderwerk gedaan. Dit jaar is het buitenschilderwerk uitgevoerd. De boerderij heeft prachtige authentieke details, zoals oude stenen en gebogen ramen. Zelfs de scharnieren bij de luiken zijn met de hand gemaakt door een smid. Kaal hout is bijgegrond en afgewerkt met een drielaags verfsysteem. Alles is teruggeschuurd tot P400, na voorlaken gematteerd met een vliesje en vervolgens afgelakt.

Motivatie inzender
Er zaten twee behoorlijke uitdagingen in dit project, te beginnen bij de kleur. De jonge eigenaar wilde het geheel wel een beetje stoer en modern laten ogen. Voor kleurinspiratie reden we samen een middag door de regio. Uiteindelijk viel de keuze op Brabants oker, in combinatie met gebroken wit en donkergroen. Het donkergroen hebben we nog wat donkerder gemaakt door er 50 procent zwart aan toe te voegen. Zo krijgt het geheel nog meer body en oogt het maximaal chique. De tweede uitdaging was een ‘mirror finish’ qua glansgraad te bereiken.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid