De Nationale SchildersVakprijs 2023

 

Noordbrabants landhuis

Nominatie Nationale SchildersVakprijs 2022

Inzender:
Mutsaars Decorations, Schijndel

Categorie:
Decoratie & restauratieschilderwerk

Stem voor dit project

Projectomschrijving
Een landhuis uit 1920. De oorspronkelijke opdracht was het kleuren en patineren van nieuwe eiken deuren en kozijnen op de bovenverdieping, zodat deze zouden aansluiten bij de nog bestaande authentieke eiken deuren op de benedenverdieping. Op mijn advies zijn alle ramen boven, die in de loop der jaren bijna allemaal dekkend waren geschilderd in verschillende kleuren, in een houtimitatie eiken met grijs patina geschilderd. Toen de opdrachtgever dit zag, kon ik hem overtuigen dit door te trekken naar de trapopgang, de benedenverdieping en later ook bij het buitenschilderwerk.

Motivatie inzender
In dit project waren er meerder uitdagingen. Zoals het tot in perfectie imiteren van de marmerimitatie in de badkamer (sommige stukken moesten midden in het bestaande marmer worden geschilderd); eikenhoutimitaties op alle elementen die aansluiten op de uitstraling van de authentieke eikenhouten deuren met hun natuurlijke patina; het imiteren en restaureren van de bakstenen buiten. Door ook houtimitatie buiten toe te passen (is een zeldzaamheid), is voorkomen dat men – door de slechte staat van het gebeitste schilderwerk – noodgedwongen voor een dekkend verfsysteem zou kiezen.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma‚Äôs Schildersblad en SchildersVAK.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid