De Nationale SchildersVakprijs 2023

 

Huis Landfort Megchelen

Nominatie Nationale SchildersVakprijs 2022

Inzender:
Alex Koenders Schildersbedrijf, Doesburg

Categorie:
Onderhoudsschilderwerk

Stem voor dit project

Projectomschrijving
De geschiedenis van Huis Landfort gaat terug tot 1430 en wordt gekenmerkt door bloei en verval, omdat het vaak van eigenaar verwisselde. In 2017 werd het in langdurige erfpacht overgedragen aan Stichting Erfgoed Landfort. Toen is gestart met herbouw van het in 1945 verwoeste Koetshuis met Orangerie. Vervolgens is de restauratie van het landhuis zelf ter hand genomen. Hoofdaannemer is Hoffman uit Beltrum. Wij mochten het buiten- en binnenschilderwerk als ook het glaszetten uitvoeren aan Huis Landfort, de Duiventoren en het Koetshuis. Voor binnen is veelal gekozen voor producten gebaseerd op natuurlijke grondstoffen.

Motivatie inzender
Grote uitdaging was het realiseren van aanpassingen om het wooncomfort van het historische hoofdgebouw te verbeteren en te laten voldoen aan de eisen van deze tijd, maar niet ten koste van het resultaat en de kwaliteit. Het was zoeken naar compromissen tussen historie, smaak en leefbaarheid. En dat binnen gewenste opleverdatum. Dit project is een prachtig voorbeeld van vakmanschap en samenwerking tussen de opdrachtgever en opdrachtnemer. Door gebruik te maken van elkaars competenties konden we tot dit prachtige eindresultaat, dat gezien mag worden, komen.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma‚Äôs Schildersblad en SchildersVAK.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid