De Nationale SchildersVakprijs 2023

 

Kapel Mariëngaerde, Warmond

Nominatie Nationale SchildersVakprijs 2021

Inzender:
Van Kesteren Schilders, Voorhout

Categorie:
Decoratie- en restauratieschilderwerk

Stem voor dit project

Projectomschrijving
Kapel Mariëngaerde is een monumentale kerk die is omgebouwd tot een gemeenschappelijke ruimte voor de bewoners van het naastgelegen appartementencomplex wat vroeger een zorginstelling was. Bij de restauratie waren verder betrokken: Horsman voor de bouwkundige werkzaamheden, Vink voor de installatiewerkzaamheden, BT Tapijt voor de vloerafwerkingen en derden voor het interieur. Aan ons de taak om het stucwerk te herstellen, het spuiten van de ornamenten en de hoge plafonds, het sausen van wanden en diverse overige schilderwerkzaamheden zoals het lakken van deuren, kozijnen en lambrisering.

Motivatie inzender
De kleuren moesten in originele staat worden teruggebracht en dat is goed gelukt. Het loszittende stucwerk hebben we afgestoken en daarna aangeheeld. De vormgeving van de kozijnen is gerepareerd en gestuukt naar de originele staat en de daarbij behorende originele details. Loszittende verf van wanden en plafonds is verwijderd om deze vervolgens te behandelen met een ademende muurverf in de originele kleur. Het plafond is gespoten in een egale kleur met gouden metallic verf en het effect is verbluffend. Het pand heeft weer de allure die past bij haar geschiedenis.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid