De Nationale SchildersVakprijs 2023

 

Herenhuis, Schiedam

Nominatie Nationale SchildersVakprijs 2021

Inzender:
House of Bendhor-Le Fay, Den Haag

Categorie:
Decoratie- en restauratieschilderwerk

Stem voor dit project

Projectomschrijving
In Schiedam staat een monumentaal Patriciërshuis, gebouwd in 1803-1804 naar een ontwerp van de Italiaan C.J.P. Giudici. Burgy Bouwbedrijf restaureert het pand, plaatselijk bekend als het ‘Huis met het Bordes’, en brengt het rijksmonument terug in de oorspronkelijke staat. Ook de zeer rijke versieringen zijn hersteld en/of teruggebracht. Zoals de marmeren gang met betimmering, gesneden trapleuning, kamers met stucplafonds, marmeren schouwen, gesneden deuren en friezen met stucwerk, alles in zeer verfijnde Lodewijk XVI trant.

Motivatie inzender
Men zegt dat dit een van mooiste huizen van Nederland is. Mijn taak was imitatieschilderwerk (herstellen en nieuw aanbrengen van hout- en steenimitaties) en verguldwerk uitvoeren en beletteringen aanbrengen. Klassiek schilderwerk met papaverolie, lijnolie en mixion. Zoals imitatiemarmer op de lambrisering van de trap. In de gang en verschillende kamers zijn, in overleg met de architect, tal van houtsoorten (zoals mahonie en esdoorn) in imitatievorm teruggebracht. Verniste (deur)panelen zijn eindeloos gepolijst en geslepen voor ze in de was werden gezet. Ze zien eruit als een piano.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid