De Nationale SchildersVakprijs 2023

 

Eclectische woning, Meppel

Nominatie Nationale SchildersVakprijs 2021

Inzender:
Schildersbedrijf Boverhof, Ruinerwold

Categorie:
Onderhoudsschilderwerk

Stem voor dit project

Projectomschrijving
Wij kregen de opdracht een herenhuis uit 1885, ontworpen door architect P. Janzen, te schilderen in een nieuwe kleurstelling. De rijke eclectische stijl van het pand kent elementen afkomstig van zowel de Neogotiek en de Neorenaissance als de Chaletstijl. De garage tegen de zijgevel is in 1947 gebouwd. Dit pand is voorzien van een fraaie metselmozaïek en gemetselde gevelgeledingen. Al het te schilderen houtwerk is door ons gereinigd en geschuurd. Ondeugdelijke verflagen zijn verwijderd door middel van föhnen, waarna een nieuw verfsysteem is aangebracht.

Motivatie inzender
We hebben alle houten en betonnen gevelelementen opnieuw in de verf mogen zetten. Waar nodig is houtrot gesaneerd. Bijzonder aan dit huis zijn de elf gouden klossen. We hebben de klossen geheel vernieuwd en opnieuw bladgoud aangebracht. Een beeldbepalend huis aan de Stationsweg in Meppel waarvan de opdrachtgever het belangrijk vindt dat deze goed wordt onderhouden, zodat wij alle ruimte en tijd kregen om ons werk optimaal te kunnen uitvoeren. Het resultaat is degelijk en traditioneel schilderwerk.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid