De Nationale SchildersVakprijs 2023

 

Renovatie woonhuis, Oldeberkoop

Nominatie Nationale SchildersVakprijs 2020

Inzender:
Meesterschilders Friesland, Leeuwarden

Categorie:
Nieuwbouw- en renovatieschilderwerk

Stem voor dit project

Projectomschrijving
Het betreft binnen- en buitenschilderwerk aan een particuliere woning in Oldeberkoop. Een deel oudbouw (monumentaal) en een grote, nieuwe aanbouw. De bouwbegeleiding was in handen van Zethoven Bouwplan Groep. Het oorspronkelijke pand uit 1838 is een oude pastorie met diverse gevelstenen; andere kenmerken zijn een geblokte kroonlijst, omlijste ingang en twee hoekschoorstenen. De kleurstellingen buiten sluiten aan bij de oorspronkelijke formele uitstraling, binnen is per ruimte een moodboard gemaakt, waar de kleuren van de te schilderen objecten en het behang minutieus op elkaar zijn afgestemd.

Motivatie inzender
Zowel binnen als buiten lagen de eisen erg hoog; zelfs de binnenkanten van de oude kasten zijn geschilderd en diverse wanden beplakt met Vescom-behang. Aan de basis lag dan ook geen offerte, maar een overeengekomen regieprijs. Het is bijzonder dat we voor een particuliere opdrachtgever nog ‘ouderwets’ vakwerk mochten leveren met hedendaagse producten. Uniek vertrouwen in ons bedrijf en onze schilders (Elzerd Zijlstra en Wijtze de Jager). Als je het pand betreedt, voel je de liefde voor het vakmanschap.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid