De Nationale SchildersVakprijs 2023

 

Raadhuis Gemeente Vught

Nominatie Nationale SchildersVakprijs 2020

Inzender:
Schildersbedrijf Brabander, ‘s-Hertogenbosch

Categorie:
Onderhoudsschilderwerk

Stem voor dit project

Projectomschrijving
Het Raadhuis in Vught is gebouwd in 1753 en wordt tegenwoordig gebruikt voor bijeenkomsten van de gemeenteraad en representatieve gelegenheden. Wij hebben als onderaannemer alle wanden, staal- en houtwerk in en aan de gevels voorzien van een nieuw verfsysteem. Tijdens een vorige schilderbeurt waren de muren voorzien van een afsluitend en niet-dampdoorlatend verfsysteem. Deze verflaag is geheel verwijderd waarna, na droging, drie lagen buitenmuurverf op basis van het bindmiddel solsilicaat zijn aangebracht. Andere betrokken bedrijven: Radar Advies (directiewoordvoerder gemeente), Nico de Bont als hoofdaannemer en Altrad als steigerbouwer.

Motivatie inzender
Alle betrokken bedrijven hebben als een team hoogwaardig werk onder zeer moeilijke omstandigheden uitgevoerd. Veel onverwachte zaken kwamen pas tijdens de uitvoering aan het licht. Zo heeft het hele project veel hinder ondervonden van fluctuerende vochtpercentages in hout en wanden, wat het proces aanzienlijk vertraagde. Tevens was het een uitdaging om de verschillende werkdisciplines op elkaar af te stemmen om het werk gezamenlijk en volgens het bestek uit te kunnen voeren.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma‚Äôs Schildersblad en SchildersVAK.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid