De Nationale SchildersVakprijs 2022

 

Grand Hotel Karel V, Utrecht

Nominatie Nationale SchildersVakprijs 2020

Inzender:
Stijlaart Schilders, Utrecht

Categorie:
Onderhoud

Stem voor dit project

Projectomschrijving
Groot onderhoud aan gevels van Grand Hotel Karel V. Ooit was dit veertiende-eeuws klooster het thuis van middeleeuwse ridders, priesters en keizers. Tegenwoordig is het een iconisch hotel in hartje Utrecht, gelegen rondom een binnentuin. Voorjaar 2019 is een plan gemaakt om het gehele hotel te schilderen. Eind 2019 is de aannemer Van Zoelen erbij betrokken i.v.m. de bouwkundige werkzaamheden aan de zinken dakgoten en dakkapellen. Het gaat hier om het totale buitenschilderwerk: Keimwerk aan gevels, alle houtwerk onderdelen en metalen hekwerken. Met extra het houtrot- en breukglasherstel.

Motivatie inzender
Het is een uniek complex met lange historie op een prachtige plek in de stad. Geweldig dat wij daar weer iets moois van mochten maken. Grootste uitdaging: zorgen voor minimale overlast voor hotel en gasten tijdens de uitvoering. Daarna doorwerken in tijden van corona. De overige gevels waren namelijk gepland voor 2021, maar door de leegstand (corona) in de maanden maart, april en mei is er meer in opdracht gegeven. Uiteindelijk is er ook nog extra binnenschilderwerk uitgevoerd.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma‚Äôs Schildersblad en SchildersVak.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid