De Nationale SchildersVakprijs 2022

 

DOMUSDELA, Eindhoven

Nominatie Nationale SchildersVakprijs 2020

Inzender:
P. Baartman Decoratie & Restauratieschilder, Werkendam

Categorie:
Decoratie- en restauratieschilderwerk

Stem voor dit project

Projectomschrijving
Samenvoeging en herbestemming van het Augustijnenklooster- Mariënhage, met het oude gymnasium en de Paterskerk  tot DOMUSDELA waar verschillende functies samenkomen. Herman Hooijmans, Bouwbedrijf van der Ven, vroeg of ik de authentieke tegelwanden zou kunnen herstellen. In totaal 6.500 geglazuurde tegeltjes die moesten worden hersteld en geïmiteerd waar deze ontbraken. Bureau Franken (interieur) vroeg of ik een goudwand zou kunnen realiseren in de brasserie en ook het behangwerk met handgedrukt Napoleon Bee. Verder imitatie van baksteentjes in de Paterskerk en een stencilpatroon op de betonvloer van de serre in de brasserie.

Motivatie inzender
Moderne architectuur (architect is Bert Dirrix) verbindt drie oorspronkelijke panden en het bijzondere interieur is op fraaie wijze afgewerkt, met respect voor de authentieke elementen. Het biedt onderdak aan Hotel Mariënhage, Brasserie Rita, vergaderruimtes en twee ceremoniehuizen (aula en feestgelegenheid). Het is uniek hoe drie monumentale panden een nieuwe herbestemming vinden zonder hun authenticiteit te verliezen. Hiervoor hebben meerdere mensen een topprestatie geleverd en ik ben blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVak.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid