De Nationale SchildersVakprijs 2023

 

Dijkhuis De Krakelinge, Spijk

Nominatie Nationale SchildersVakprijs 2020

Inzender:
Van Foeken Schilderwerken, Soest

Categorie:
Onderhoudsschilderwerk

Stem voor dit project

Projectomschrijving
De Krakelinge in Spijk (Gem. West Betuwe) is een vrijstaande woning met een rieten kap. Het huis staat op palen aan een dijk en kent veel hoogteverschillen. We moesten de woning aan de buitenkant schilderen en sausen. Al het houtwerk is kaal geschuurd met excentrisch roterende machines; vanwege het rieten dak mocht niet worden afgebrand. Er is een primer met de kleur ral 7021 gebuikt om zo een ‘extra’ verflaag op de donkere kozijnen te krijgen. De muren zijn, na schoonmaken en reparaties, tweemaal spierwit gesaust voor een mooi contrast.

Motivatie inzender
Door de ligging van het huis is het een uniek object. Doordat de hele woning opnieuw in andere kleuren is geschilderd, lijkt het net of er een ander huis staat. De aanwezige hoogteverschillen, omdat het huis op een dijk staat, vormden een extra uitdaging; bepaalde kozijnen en gevelbeplating waren moeilijk te bereiken. Van de winter hebben we de gehele binnenzijde van de woning mogen schilderen en ook daar veel hoogteverschillen zodat het opnieuw een uitdaging was overal goed bij te komen.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid