De Krakelinge, Spijk • SchildersVAK.nl

 

De Nationale SchildersVakprijs 2021

 

De Krakelinge, Spijk

Voorselectie Nationale SchildersVakprijs 2020

Inzender:
Van Foeken Schilderwerken, Soest

Categorie:
Onderhoudsschilderwerk

Projectomschrijving:
De Krakelinge in Spijk (Gem. West Betuwe) is een vrijstaande woning met een rieten kap in een landelijke omgeving op een dijk met veel hoogteverschillen. Het huis staat op palen en is door de vorige eigenaren zelf ontworpen en gebouwd onder architectuur. We moesten de complete woning aan de buitenkant schilderen en sausen. Na grondig reinigen, is al het houtwerk kaal geschuurd met excentrisch roterende machines variërend van korrel 80 tot 120 (met stofafzuiging). Er mocht niet worden afgebrand i.v.m. het rieten dak. Al het houtwerk is in een primer met de kleur ral 7021 gezet. Dit hebben we vooral gedaan omdat er een donkere kleur op de kozijnen moest komen en we een deze manier een ‘extra’ verflaag wilde aanbrengen. Daarna alles licht matteren met korrel 240. Kleine houtreparaties uitgevoerd, opschuren met korrel 150 en de openstaande verbindingen/naden afkitten met zwarte acrylaatkit exterieur. Daarna gronden (ook in de kleur ral 7021), weer alles licht matteren met korrel 240, kleine oneffenheden repareren met lakplamuur, alles voorlakken, matteren met korrel 320 en aflakken met een duurzame high gloss. De gevelbeplating hebben we ook excentrisch roterend geschuurd en afgewerkt met een zijdeglanzend watergedragen één-pot-systeem voor buiten (minimaal vier lagen). De muren zijn, na schoonmaken en reparaties, tweemaal spierwit gesaust om een mooi contrast te krijgen met de donkere kleuren.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVak.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid