De Hollandsche Manege, Amsterdam • SchildersVAK.nl

 

De Nationale SchildersVakprijs 2021

 

De Hollandsche Manege, Amsterdam

Voorselectie Nationale SchildersVakprijs 2020

Inzender:
Schilderwerken de Boer Obdam, Obdam

Categorie:
Onderhoudsschilderwerk

Projectomschrijving:
De Hollandsche Manege is de oudste (1882) manege van Nederland en staat midden in het centrum van Amsterdam. Stadsherstel Amsterdam gaf opdracht om groot achterstallig onderhoud (binnen en buiten) van de manege te herstellen en monumentale onderdelen te restaureren. Daarbij moest gebruik worden gemaakt van diervriendelijke producten. De vorige onderhoudsbeurt was 40 jaar geleden. De Boer Obdam is rechtstreeks door de opdrachtgever, de architect (Buro van Stigt) en de aannemer (Nico de Bont) gevraagd om mee te denken in een plan voor restauratie van dit historische gebouw. Het verzoek was om dit project mede uit te voeren met Pantar, een organisatie die mensen met beperking een kans geeft in het arbeidsproces. Vooraf is kleuronderzoek gedaan zijn verschillende proefvlakken opgezet. Hannie de Keijzer van de firma Hetmooiewerk is ingeschakeld voor decoratiewerkzaamheden in de foyer en het trappenhuis. De spanten van de hooizolder zijn gespoten nadat het oude dakbeschot is verwijderd en vernieuwd. De wandzijde van de hooizolder is brandwerend geschilderd. Er heeft de nodigde houtrotsanering plaatsgevonden. Oude verflagen mochten alleen worden verwijderd d.m.v. föhnen en er is een verftechnisch advies gemaakt voor de toe te passen lijnolie. Tijdens het onderhoud en de restauratie werd gewoon lesgegeven in de manage en de paarden waren de meeste tijd op stal.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVak.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid