Boutiquehotel en Restaurant Broederenklooster, Zutphen • SchildersVAK.nl

 

De Nationale SchildersVakprijs 2021

 

Boutiquehotel en Restaurant Broederenklooster, Zutphen

Voorselectie Nationale SchildersVakprijs 2020

Inzender:
Waanders Schilderwerken, Brummen

Categorie:
Nieuwbouw- en renovatieschilderwerk

Projectomschrijving:
De oorsprong van het pand, waarin nu een hotel met 22 kamers en een restaurant is gerealiseerd, dateert uit de 13e eeuw. In het pand bevindt zich de oorspronkelijke grafelijke zaal van Reinoud I, graag van Zutphen en Gelre. Zijn vrouw schonk in 1293 de Rolzaal en de in aanbouw zijnde Ridderzaal aan de monniken. De monniken verbouwden de Ridderzaal tot kloosterkerk die we nu kennen als Broederenkerk. Gedurende de werkzaamheden zijn er pas keuzes gemaakt in kleur, materiaal en applicatiemethode. Het doel is altijd geweest om zoveel mogelijk de sfeer te benaderen uit de kloostertijd. Maar wel met de hedendaagse eisen op het gebied van veiligheid, duurzaamheid, kwaliteit, luxe en beleving.
Dus geen perfect besnijwerk, niet afplakken van beglazing of inwendige hoeken om twee kleuren tegen elkaar af te zetten. Verf aanbrengen d.m.v. kwasten en blokwitters, kwaststrepen laten zien. Zoveel mogelijk de technieken toepassen om een resultaat te krijgen zoals dat in de tijd van de monniken gedaan werd. Met die visie heeft de opdrachtgever zich door alle partijen laten adviseren en de keuzes gemaakt om tot een perfect resultaat te komen. Voor ons als schildersbedrijf betekent dit dat alle facetten van het mooie vak voorbij kwamen, en al onze kennis, vaardigheden en passie hierin gestopt gaan werden.
In totaal zijn bijna  500 ruiten ingemeten, enkelbladig glas met een isolerende coating zelfstandig gesneden en geplaatst. Het buitenschilderwerk is uitgevoerd in een gewijzigde kleurstelling. De gevels hadden een licht rode kleur en deze is gewijzigd in een sprekender pompejaans rood. Het lijstwerk en kozijnen zijn uitgevoerd in een zandsteengeel. Ramen en deuren zijn gewijzigd naar Leigrijs Ral 7015. Voor het binnenschilderwerk zijn gelijke kleuren gebruikt. Dit om de eentonige en serene sfeer van de monniken in een klooster te benaderen. Voor de sanitaire ruimtes, zowel de toiletten in de gewelven kelder als de toiletten en doucheruimtes aan de hotelkamers, is gebruikgemaakt van een stuctechniek die waterproof is. De wanden zijn in een okergele aardetint afgewerkt met Coprox stuc. Dit is een grove waterdichte stucafwerking met een leemachtig resultaat. Dit is door onze eigen mensen aangebracht. Tevens is op diverse plaatsen in zowel het restaurant en kloostergang als de hotelkamers een fotobehang aangebracht. Hierop is het pand te zien begin 20e eeuw. Ook zijn er een aantal wanden geplakt met een fotobehang met een knipoog naar de verbouwing.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma‚Äôs Schildersblad en SchildersVak.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid