Ga naar hoofdinhoud

Potkwast 1: ‘Prepareren voorkomt repareren’


Wat in het vat zit verzuurt niet. Een tijdje geleden kondigden we al aan dat de gesprekken in het nieuwscafé bij schildersevenement Masters of Maintenance terug te luisteren zouden zijn als podcast. Deze gesprekken zijn gedoopt tot de Potkwast en de eerste aflevering staat sinds gisteren op onze website.

(Beeld: Shutterstock)

Niemand minder dan Jan Lammers, bekend als Formule 1-analyticus en – zo je wilt – voorzitter van de Max Verstappen-fanclub, bijt het spits af. Hij maakt de vergelijking tussen de autorace- en de onderhoudswereld.

‘In de racerij heb je een slogan’, begint Lammers. ‘Prepareren voorkomt repareren. De Franse slag, even iets snel oplossen, dat werkt in de racerij niet.’ En in het vak van vastgoedonderhoud uiteraard ook niet. ‘Preparatie is een vorm van onderhoud’, stelt de voormalig coureur, die afgelopen zomer al leden van OnderhoudNL toesprak op Circuit Zandvoort. Want wat zijn nou de overeenkomsten tussen Lammers’ wereld en de onze?

Beluister hieronder het korte gesprek met de sympathieke analyticus en houd www.schildersvak.nl in de gaten voor de komende afleveringen van Potkwast. Deze zijn rechtstreeks te beluisteren in het blokje met de titel Volg onze podcast!, rechts op de homepage (klein stukje naar onderen scrollen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Masters of Maintenance verhuist naar Houten

Potkwast 16: ‘Oprechte aandacht blijft het toverwoord’

Afbouw Vakdagen mikt óók op schilders

Potkwast 15: Liefde voor de witte broek bijbrengen

Potkwast 14: ‘Je hebt niks aan jaknikkers’


Naar archief >