Ga naar hoofdinhoud

Masters of Maintenance vroegtijdig geannuleerd


Masters of Maintenance gaat dit najaar niet door. Voor de beurs – de organisatie rept van een ‘event’ – voor schilders, twee jaar geleden nog zo succesvol gelanceerd, is te weinig animo.

Jaitske Feenstra tijdens de eerste editie van Masters of Maintenance (foto’s: Sabine Bison).

Exposanten uit 2022 konden tot eind januari gebruikmaken van een vaste-deelnemerstarief. ‘Eind vorige week hebben we de balans opgemaakt en gezien dat we uiteindelijk veel te weinig meters afzetten; te weinig bij de vaste partners en te weinig bij nieuwe deelnemers’, schrijft Jaitske Feenstra van de VVVF in een mail.

Deze organisatie – voluit de Vereniging van Verf- en Drukinktfabrikanten geheten – zette Masters of Maintenance, met OnderhoudNL en VVVH, met veel aplomb in de markt. Dit deed het drietal brancheverenigingen al in de coronajaren, toen het evenement vanwege beperkende maatregelen een aantal keren geannuleerd moest worden.

Blijvertje

Na de uiteindelijke vuurdoop in Nijkerk smaakte ‘Masters’ naar meer. 4.000 bezoekers en circa 60 standhouders trokken begin november 2022 naar evenementenhal Hart van Holland. Daarmee leek een waardige, inhoudelijk interessante en structurele opvolger gevonden van de voormalige SGA Vakdagen in Gorinchem.

Demonstratie met een digitale ‘inspectiehond’ bij de eerste editie van de beurs.

Masters of Maintenance belooft een blijvertje te worden’, durfde de SchildersVakkrant daags na het evenement dan ook wel aan. In september maakte de organisatie nog bekend van Nijkerk uit te wijken naar Houten. De Expo in die Utrechtse plaats ligt centraler, heeft een betere akoestiek en meer parkeergelegenheid.

Fors verlies

Alle gunstige voortekenen ten spijt, hebben OnderhoudNL, VVVF en VVVH toch moeten besluiten de stekker er in dit stadium al uit te trekken. Feenstra: ‘We hebben de status tot vandaag op een rij gezet en zouden nu fors verlies draaien. Mensen gaven aan dat ze er nog over na moesten denken, maar “zeker wilden deelnemen”. Ze moesten nog vaststellen welke afmeting van de stand ze wilden, en vervolgens hoorden we niets. Hetzelfde verhaal kwam bij een herhaaltelefoon of e-mail.’

Feenstra denkt niet dat dit te maken heeft met desinteresse. ‘Ik vermoed arbeidskrapte. Ik heb het idee dat mensen te druk zijn, mogelijk te veel op hun bordje hebben. Een gevolg daarvan kan zijn dat je dingen niet doet.’ De VVVF-frontvrouw spreekt niettemin van een teleurstellend besluit. ‘Gezien alle energie die iedereen erin heeft gestoken, maar het financiële plaatje is duidelijk.’ Of de organisatie probeert het evenement na dit jaar nieuw leven in te blazen, is niet duidelijk.

Potkwast

Eisma Bouwmedia, uitgever van onder meer de SchildersVakkrant en Eisma’s Schildersblad, presenteerde bij Masters of Maintenance een nieuwscafé, wat leidde tot de introductie van onze podcast Potkwast.

Studieclub Schilders, met Nationale SchildersVakprijs-winnaar 2022 Barre Verkerke op het podium, wendde Masters of Maintenance aan voor de prijsuitreiking van de jaarlijkse vakwedstrijd.

2 reacties op “Masters of Maintenance vroegtijdig geannuleerd

  • Kees

    Dus het plan van OnderhoudNL, Sikkens en Sigma om de branche voor het blok te zetten de SGA-beurs te verlaten en extreem hoge prijzen te rekenen voor de eigen beurs, is mislukt? Goh… wat verrassend weer. Schoenmaker blijf nu eens bij je leest!!

  • Joop de Monye

    Precies, beide mastodonten in de verfbranche denken wel vaker de dienst uit te kunnen maken en anderen hun wil op te leggen via slinkse constructies met de vrije grossiers. Bij mij komen ze nu niet op de plank te staan. Geef mij maar de kleinere spelers in de sector zoals familiebedrijven e.d. met hart voor het product en gebruiker en waar je geen ordinaire melkkoe voor bent. Jammer voor de mensen die er heen willen, met dank aan….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Webinar ‘Sta stil bij Veiligheid’

Onderhoudsbedrijven vrezen omzetafname

Bewust Veilig-dag pocht met ruim 500 aanmeldingen

Subsidie voor verbeteren basisvaardigheden medewerkers

OnderhoudNL start campagne voor omscholingstrajecten


Naar archief >