Ga naar hoofdinhoud

Blauwgroen Vining Ivy is Sigma’s kleur van 2023


Verfmerk Sigma heeft Vining Ivy uitgeroepen tot Kleur van het Jaar 2023. Deze blauwgroentint is volgens kleurexpert Donna Taylor van moederbedrijf PPG ‘modern, trendy en zeer divers in te zetten in verschillende interieur- en exterieurstijlen’.

(Beelden: PPG)

Sigma wijdt een lyrisch persbericht aan de nieuwste kleurkeuze, die Taylor uitgebreid duidt. Vining Ivy geeft volgens haar energie, maar is tegelijkertijd sereen en kalmerend. Te danken aan respectievelijk smaragd-ondertonen en een zachte jade-ondertoon in combinatie met blauw.

‘Op dit moment zien we dat simplificeren een belangrijke trend is’, zegt Taylor. ‘Dat is begrijpelijk; na twee lange covid-jaren van veel binnenzitten en -werken hebben mensen ontdekt dat rust en sereniteit in hun directe omgeving ontzettend belangrijk zijn.’ Daarom past Vining Ivy in haar ogen perfect in deze tijd.

Wie benieuwd is hoe deze kleur op verschillende ondergronden en in verschillende afwerkingen uit de verf komt, kan binnenlopen bij een Sigma Service Center of een schilder raadplegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


PPG-mensen kalefateren wijkcentrum op

Video | Restauratie kerk doet schildershart sneller kloppen

Sigma viert driehonderdste verjaardag

Schilders moeten dieper in buidel tasten voor verf

Akzo mikt met ‘Bright Skies’ op universeel genot


Naar archief >