Blog

Wat is het toch altijd fijn om van je klanten te horen hoe je moet handelen!
Een vaste klant van mij vroeg of ik zijn trap wou schilderen. Ik houd van actie en heb meteen een offerte gecalculeerd en gelijk doorgestuurd naar de klant. Na enkele uren was er al een akkoord. Daarna hebben we een tijdstip afgesproken en een plan van aanpak opgesteld. Hij stelt voor dat ik de treden om en om moest schilderen. Daarop vroeg ik hem hoe hij wilde dat ik dat aangaf welke trede niet en welke trede wel geverfd was op een bepaalde dag. Op de ongeverfde treden moest ik de eerste dag blokjes leggen en op de tweede dag andersom. Dus dat was duidelijk. Ook had hij dit plan doorgesproken met zijn vrouw en kids.

Tijdens mijn werkzaamheden waarschuwde de vader de kinderen nog maar eens waar ze op moesten letten. Na de eerste dag had ik dus blokjes gelegd op de ongeverfde delen. Een dag later kwam ik terug en zag voetstappen op de eerste twee treden die een dag eerder geschilderd waren. De kinderen kwamen lachend naar mij toe en vroegen mij van wie ik dacht wie dat had gedaan. Ik antwoordde: ‘Jullie of je
moeder zeker!’ ‘Nee hoor, dat had papa gedaan!’ Ik legde vader uit dat ik minimaal een dag moest wachten voordat ik dat weer kon herstellen.

De derde dag heb ik die twee treden hersteld en de andere treden geverfd. Heb weer blokjes gelegd op de ongeverfde delen zodat ze daar overheen konden lopen. De volgend dag belde de vader opnieuw met de vraag of ik nog eens terug wou komen want er was weer over de gevervde delen gelopen. Ik heb maar niet gevraagd wie. Achteraf was hij het weer geweest. Een half jaar later kwam ik hem tegen in de plaatselijke kroeg en we hebben er allebei hartelijk om gelachen. ‘Ja , ik was wel een voorbeeld he?’

Als jullie ook een trap willen verven heb ik hier een artikel voor je waar je op moet letten: Lees hier het hele artikel.

Over Piet de Vries

Piet de Vries (1959) woont en werkt in Stadskanaal. Is eigenaar-directeur van schildersbedrijf De Vries Onderhoud en auteur van het boek ‘Schildertechnieken in je huis’, blogt op zijn eigen website schilderpret.nl voor consumenten, en op deze website vooral over producten en belevenissen in het schildersleven.

Bekijk alle berichten van Piet de Vries

4 reacties op “Trap schilderen, een voorbeeld van een vader!

 1. Tegenwoordig heb je daar geen last meer van.
  ik schilder de trappen met een Sigma Nova en daar kan je al weer voorzichtig overheen lopen na een uurtje of 4 a 5.

 2. Piet de Vries schreef:

  Hallo,

  Bedankt voor je bericht.

  Zeker is dit ook een alternatief!
  Veel succes

  piet

 3. E. schreef:

  Jammer van al die taalfouten!

 4. Will Hoven schreef:

  pura BioBased schildersverven van Copperant kun je al na 2 uur op sokken naar boven hebben wij vandaag ook weer gedaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.