Ga naar hoofdinhoud

Strategie met hulp architect


'Goedemorgen' we knikten netjes naar elkaar, als Japanners. Het Coronavirus verandert heel veel aan onze cultuur. Ik ben uitgenodigd bij Peter en hij heeft een bedrijf in de bouwnijverheid. Na wat gepraat te hebben over koetjes en kalfjes kwam het hoge woord eruit. Hij wilde zijn bedrijf verkopen en de reden was duidelijk.  Die was als volgt.

Hij had een duidelijke strategie en die kon hij bepalen op basis van de hoeveelheid werk die de architecten op dit moment hebben. Want als ze nu minder werk hebben in het maken van nieuwe plannen en ontwerpen, dan komt dat over een bepaalde tijd tot uiting in minder werk in de uitvoering van nieuwbouw.

Toch stelde ik een aanvullende vraag aan hem, omdat hij toch vooral bezig was met onderhoud van gebouwen en niet met nieuwbouw. Ook daar had hij een duidelijk antwoord op: “Als het regent in de nieuwbouw drupt het goed in het onderhoud”. Als de nieuwbouw minder wordt gaan de ondernemers uit de nieuwbouw met die (nieuwbouw) prijzen de onderhoudsmarkt op en verknallen de totale markt.

Hij verwacht in 2021 een terugval in de markt en na de zoveelste recessie was hij het zat. Hij wilde voordat de rest ook tot deze conclusie zou komen van zijn bedrijf af.

Heren ondernemers: Eigenlijk is de omzet bij architecten een duidelijk signaal voor onze omzet in de toekomst en dus ook een eenvoudige en doeltreffende strategie. Al die dure adviseurs, die strategisch in een glazen bol kijken, hebben we eigenlijk niet nodig wanneer dit gegeven voor het oprapen ligt.

Betreffende de verkoop verwacht ik een toeloop van het aantal bedrijven. Veel ondernemers zijn het zat en de Corona situatie kan nog heel lang duren. Hopelijk klopt dat niet en vinden ze snel een vaccin. Ik vind het ook gezellig om met vrienden aan de bar te zitten en maar niet steeds te hoeven denken aan die 1,5 meter!

Richard olde Hartman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Jan Heus vertrekt bij Schildersbedrijf Borremans

SchildersVakprijs in de startblokken voor hybride event

Schildersduo ziet kansen in houtbouwtrend (SchildersVAKTV)

Schilders pakt steenachtige ondergrond aan (video)


Naar archief >