Hij kon geen schilder vinden. • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Hij kon geen schilder vinden.


Als je een offerte schilderwerk wilt hebben hoeft dat niet zo moeilijk te zijn. Er zijn immers genoeg mogelijkheden. Maar soms is de nood hoog. Wat mij is overkomen is een verhaal apart.

Ik wou bij een klant wegrijden en toen stond er een meneer voor mijn auto. Ik zoemde het raampje naar beneden en vroeg vriendelijk of hij de weg wou vrij maken. Hij antwoordt daarop dat hij dat niet deed. Gelukkig ben ik wat ouder dan vroeger en kan ik mijn kalmte bewaren. Dus uitgestapt en vervolgens weer gevraagd of hij de weg wil vrij maken zodat ik kon weg rijden. Het was een man van ongeveer zeventig jaar. Hij antwoordt weer: ‘Nee dat doe ik niet’.

‘Nee’, zei hij, ‘Als ik uit de weg ga, dan rijd jij weg’. Waarop ik weer antwoordde: ‘Ja, dat klopt, ik wil graag naar huis’. ‘Ja’, zei de man, ‘en dan heb ik alweer geen schilder!’

Toen heb ik dus wat verder nagevraagd en hij had inderdaad een schilder nodig, de meneer in kwestie had geen telefoon en geen internet. Hij had blijkbaar mij een paar keer geobserveerd bij het schilderen. Toen ben ik maar weer ingestapt en achter hem aangereden naar zijn woning. Daar hebben we een leuk gesprek gehad met veel koffie. Een alleraardigste kerel, bleek. Ben inmiddels al drie keer bij hem geweest voor wat klussen en er komen er nog meer. Achteraf vond ik het wel eer om zo benaderd te worden.


Deel via:

1 reactie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Verf zorgt voor behoud spoorbrug Cardiff

Rechter buigt zich over chroom-6-zaak Tilburg

Aanvraagperiode voor SLIM-regeling gestart

AkzoNobel kleurt nieuwe Mediamuseum

OnderhoudNL: energiesubsidie VvE’s komt terug


Naar archief >