Gaan we records breken? • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Gaan we records breken?


Het gaat goed met de aanmeldingen voor de Nationale SchildersVakprijs. Het aantal aanmeldingen loopt gestaag op. Zou er een nieuw bewustzijn onder schilders zijn? Of wordt er meer op je vingers gekeken?

Ik ga denk ik voor dat eerste: een nieuw bewustzijn onder schilders. Heb in ieder geval nog niet eerder zóveel spiegelend-glanzende voordeuren gezien als dit jaar. Misschien is het ook wel de stilte: in alle rust ben je bezig, in alle rust kun je je ding doen, en uiteindelijk heb je ook een stukje zelfbevestiging nodig en maak je die foto en zet je die op de socials. Bij gebrek aan reuring, dus. Nou… zoek je écht bevestiging van je kunnen, en ziet de rest van de woning er net zo uit als die ene voordeur? Opsturen dat project!

(Dat is te zeggen: we weten allemaal dat eigenlijk elke anderhalf keer gelakte voordeur als-ie nog nat is heel behoorlijk spiegelt. En zelfs dán zie ik nog trotse foto’s op het net dat ik denk: is dat nou het beste dat je kan?)

En toch… die andere kant kan ook wel eens een reden zijn. Dat de bewoners constant thuis waren en je op je vingers keken. En dat je daardoor beter werk hebt geleverd dan je gewoon zou doen. Zou kunnen. Komt voor. Sterker: misschien heb je nu eindelijk eens kunnen uitleggen dat je voor prijs x een middenklasser kan leveren maar voor prijs x+ (een bescheiden meerprijs) een topklasser. Hulde, dan! Daar doen we het voor: laten zien hoe prachtig dat schilderwerk kan uitpakken: hoe een woning of bedrijfspand of wat dan ook echt kan shinen door de schilder. Dát willen we allemaal zien. Wij, de vakidioten en de vakgenoten en de vakgenieters, maar ook wij, die schilderwerk te verkopen hebben aan de consument. De Nationale SchildersVakprijs is één trotse klaroenstoot voor iedereen die oren heeft: kijk dan toch eens wat wij kunnen!


Waarmee ik maar zeggen wil: doe mee. Zend je mooiste project in. Het kan tot 1 september.
Via deze link weet je alles en kun je je inschrijven.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Hans Wolters in jury Nationale SchildersVakprijs


Naar archief >