Ga naar hoofdinhoud

2017 was droevig jaar


Inmiddels is 2018 alweer een maand oud, tijd om even terug te blikken. Ook voor ons. Als organisatieadviesbureau komen wij tevens in beeld wanneer een ondernemer is overleden. Normaal hebben wij een keer per jaar zo’n traject, maar afgelopen jaar helaas drie keer…

Onze belangrijkste taak is dan veelal het begeleiden van de partner van de overleden ondernemer in het aansturen van de onderneming. Vaak eindigt dit uiteindelijk in de verkoop van het bedrijf.

Wat valt ons elke keer, en ook afgelopen jaar, weer op?

De gemiddelde ondernemer heeft het ronduit slecht geregeld wanneer dit gebeurt. De fiscale constructie is hiervoor niet op orde en/of juridisch is een en ander slecht of zelfs niet geregeld.

Wist u dat van elke persoon die nu 40 jaar oud is, er 1 op de 6 de pensioengerechtigde leeftijd niet gaat halen? En dat geldt natuurlijk ook voor ondernemers.

Dus doe uzelf, maar vooral ook uw nabestaanden, een plezier en beoordeel uw huidige situatie eens goed en kijk of die voldoet aan alle eisen voor het geval dat…

Met een bedrijfsrisicoanalyse brengt u de risico’s in kaart en wat de acties zijn om het WEL goed geregeld te hebben voor uw nabestaanden. Bij deze bent u van harte uitgenodigd op ons kantoor in Amersfoort om daar eens over van gedachten te wisselen.

Olde Hartman Advies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


BusinBedrijf.nl wordt Vehikit

Nu te zien: voorselectie Nationale SchildersVakprijs

OnderhoudNL trekt fel van leer tegen vakbonden

Duurzame inzetbaarheid financieren met MDIEU-subsidie

Schilderstudenten trainen met virtuele verfspuit


Naar archief >