Ga naar hoofdinhoud

Zilveren C2C-certificaten voor Pilkington


(Vlak)glasproducent Pilkington behaalde onlangs een Cradle-to-Cradle certificaat op een groot deel van het assortiment islotiabeglazing. De meeste isolatiebeglazingen kregen het predicaat 'zilver', wat volgens de fabrikant vrij uniek is.

Op de foto v.l.n.r.: Martijn Rietveld (Pilkington), Hein van Tuijl (Epea), Gerrit Maring (Pilkington) en Laurens Aveskamp (Pilkington)

Het Cradle to Cradle certificeringssysteem beoordeelt de duurzaamheidsaspecten van een product gedurende de hele levenscyclus. Voor de certificering moeten producten voldoen aan diverse eisen in vijf verschillende categorieën. Het gaat daarbij om: veilig en gezond materiaalgebruik, hergebruik van materialen, hernieuwbare energie, duurzaam waterbeheer en sociale aspecten.
Het zilver certificaat is van toepassing op alle dubbel en triple isolatieglas combinaties met een Pilkington Optitherm™ S3 of Pilkington Optitherm™ S1A coating alsmede alle Pilkington Suncool™ coatingen van Pilkington Nederland in combinaties met enkel of gelaagd glas.

Uitgezonderd zijn combinaties met een zwarte aluminium afstandhouder en combinaties met een randafdichting van siliconen. Die vallen onder het bronzen certificaat.
Met deze cradle to cradle certificering geeft Pilkington Nederland zichtzelf profileren als de meest duurzame partner in glasoplossingen in de markt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Kartonnen glasbokken voor eenmalig gebruik van Pilkington

Baril krijgt ‘groen’ ECG-certificaat

Vakgroep Glas biedt RI&E-tool

Glasstec 2022 van 20 tot en met 23 september

Nieuwe opleiding tot glaszetter van start


Naar archief >